Dunaújváros

2014.04.08. 18:35

A MOB is értékeli eredményeiket

Dunaújváros - A Magyar Olimpiai Bizottság a Vasvári Pál Általános Iskola nyolc sportiskolai osztályát támogatja. Kedden a MOB képviselője látogatott az intézménybe, akit izgatottan vártak a gyerekek.

Gallai Péter

Székely Lászlót, a Magyar Olimpiai Bizottság utánpótlás sportszakmai főmunkatársát a diákok élő szoborparkkal fogadták a bejáratnál. A fiatalok sportfelszereléseikbe öltözve egyfajta lassított felvétellel, tíz másodpercenként pozíciót váltva mutatták meg a szakágakra jellemző mozdulatsorokat.

Ezt követően a MOB képviselője a tornateremben találkozott azzal a nyolc osztállyal, amelyet a Magyar Olimpiai Bizottság támogat, mint köznevelési típusú sportiskolai osztályt. Az úszók például nyári táborhoz, vagy uszodabérlet vásárlásához kaptak segítséget, de sportfelszerelésekkel is gazdagott a szervezet jóvoltából az iskola.

A vasvárisok nem üres kézzel érkeztek, a tanulók felvették nyakukba eddig szerzett érmeiket, hozták magukkal okleveleiket és fogták kezükben kupáikat. A medálok számát huszonötben maximalizálták a pedagógusok, mert bizony vannak olyanok, akiknek még ennél is jóval több érmet szereztek eddigi pályafutásuk alatt. Természetesen a vasváris kendő és póló, illetve a válogatott sportfelszerelés sem maradhatott el.

Székely László köszöntőjében elismerően szólt az iskoláról, illetve az elért, remek eredményekről, valamint a gyerekeket is dicséretben részesítette eddigi teljesítményükért. Bár szavak helyett elég volt csak az oklevelek, kupák és medálok sokaságára nézni, ami mind az itt, illetve a dunaújvárosi sportegyesületekben folyó munka sikerességét jelzi.

A nap során Székely László óralátogatáson is részt vett, megnézte az atléták gyakorlását. Zárásként pedig megbeszélést tartott a Vasvári iskola vezetőivel, valamint pedagógusaival, akikkel közösen összegezte az eddig szerzett tapasztalatokat.

 

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!