Dunaújváros

2012.12.03. 20:42

Komoly gondok a Dunaferr Sportegyesületnél

Dunaújváros – Komoly gondok vannak Dunaújvárosban a sportlétesítményekkel. Legalábbis azokkal, amelyeket a Dunaferr SE használ. Mátyás Gábor ügyvezető igazgató szavaiból legalábbis ez derül ki.

Agárdy Csaba

Mátyás Gábor (kis képünkön) beszélgetésünk elején egy jegyzőkönyvet tett elénk, ami a birkózócsarnok állapotát rögzíti. Ebből idézünk most. „A Hunép-Uniszol Zrt. 2012. augusztus 1-től üzemelteti a létesítményt. A Dunaferr SE és a Hunép-Uniszol Zrt. között létrejött bérleti szerződés (melynek 3. számú mellékletének tartalmáról a mai napig nem sikerült a két félnek megegyeznie) tartalmazza a bérlő és az üzemeltető kötelezettségeit. A bérlő a 3. számú melléklet hiányában nem tett eleget vállalásának. (A 3. számú melléklet a bérleti díjakról szólna – a szerk.) A Hunép-Uniszol Zrt. részére az alábbiakat kívánjuk jelezni az üzemeltetés hiányosságának tekintetében:

1. A birkózócsarnok összes öltözője, a mellékhelyiségek, a közlekedő és erősítő terme nagymértékben beázik. Esős időben ezek a helyiségek használhatatlanok az összegyűlt víz miatt. A falakról és a mennyezettről folyamatosan vakolatdarabok válnak le, amelyek veszélyeztetik a gyerekek testi épségét, valamint a padokra és a ruhákra hullva károkat okoznak. A falak penészesek és gombásak. A nedvesség miatt az épület elektromos hálózata, különös tekintettel a villanykapcsolókra, veszélyeket rejt magában.

 



Így néz ki a dunaújvárosi birkózócsarnok egyik zuhanyzója. A gyerekeknek itt kellene felfrissülniük, megtisztálkodniuk egy edzés után (Fotó: amatőr felvétel)



2. Az 1. pontban felsoroltak miatt a birkózószőnyeg felületére a sportolók felhordják asportcipő talpára tapadószennyeződést, amely fertőzésveszélyt jelent. Ezt fokozzák a küzdőtér ablakai fölött és alatt szintén lemálló vakolatdarabok.A heti egy-két takarításnem biztosítja a kellő tisztaságot.(A csarnokban ezt a feladatot ellátó hölgy munkájával maximálisan elégedettek vagyunk.) 

3. A fűtési szezon október 15-én kezdődik. A birkózócsarnokban a mai napig nincs fűtés, amely elfogadhatatlan.A belső hőmérséklet 8-13 C fok között ingadozik. Az itt sportoló gyerekek a körülmények miatt gyakran megfáznak és emiatt napokig nem tudnak az edzéseken részt venni. A szülők több esetben jelezték a felénk a problémát.

4. A napokban értesültünk arról, hogy a birkózócsarnok fűtésére nem kerül sor és a víztelenítés is megtörténik, azaz bezárják a termet. Ezzel az intézkedéssel a birkózó szakosztálymunkáját ellehetetlenítik.  

Dunaújváros, 2012. november 29.

Mátyás Gábor, Dunaferr SE ügyvezető elnök. 




 

Mátyás Gábor, a Dunaferr SE elnöke szomorú képet tárt elénk:  

– Nagyon komoly létesítménygondokkal küzdünk, még a tornacsarnok van a legjobb állapotban, de ott is csak egy WC működik, miközben ötven-hatvan gyerek vesz részt rendszeresen az edzéseken. A sportcsarnok több helyen beázik, de a legnagyobb problémáink a csónakházzal és a birkózócsarnokkal vannak. Az, hogy siralmas az állapot, csak az egyik probléma. Augusztus 1-jétől a debreceni Hunép-Uniszol Zrt. az üzemeltető.

Sokáig nem tudtunk velük bérleti szerződést kötni, mivel az önkormányzatnál lehetett pályázni bérleti díj támogatásra. Ehhez azonban az kellett, hogy a Hunép-Uniszollal legyen megállapodásunk. De hogyan állapodjunk meg, ha nem tudjuk azt, hogy az önkormányzattól mennyi pénzre számíthatunk? Most már tudjuk, hogy ez jóval kevesebb, mint amiben reménykedtünk. Van ugyan szerződésünk a Hunép- Umiszollal, de a bérleti díjakról nem tudtunk megegyezni, mivel amennyit ők kérnek, annyit mi nem tudunk fizetni. Sajnos ez a valós helyzet...  



A birkózóknál a fogyasztás miatt nagyon fontos (lenne) a szauna. Ezt vajon be lehet-e még kapcsolni?



– Mi lesz akkor, ha nem jutnak dűlőre?

– Nem tudom... Egy biztos, annyit nem tudunk fizetni, amennyit kér az üzemeltető. Az a baj, hogy a csapatokat nem is tudjuk hová kiköltöztetni, a csónakház adott, a tornacsarnok csak tornára alkalmas – a városban nincs olyan hely, ahol edzeni tudnánk.

– A Hunép-Uniszolnak mi az álláspontja?

– Többször kerestük őket. A jelek szerint megegyezni nem tudunk. A birkózóink múlt héten csütörtökön edzettek utoljára a radari csarnokban, átköltöztünk az Aranyiskolába, ami nem megoldás. Megkerestük Rácskai Józsefet, a Hunép-Uniszol Zrt. vezérigazgatóját, aki udvariasan, de elhárította a lehetőséget, hogy az ügyben nyilatkozzon. Annyit mondott: nem teljesen egyértelműek a dolgok, és a Dunaferr SE-vel még az idén leülnek tárgyalni és így vagy úgy, de pontot tesznek a létesítménykérdésre – utána nagyon szívesen lapunk rendelkezésére áll. 


Néhány számadat: sok vagy kevés?

Néhány adat arról, hogy milyen bérleti díjak vannak érvényben. Például a sportcsarnok nagyterméért mérkőzések idején 28.346 forintot kell fizetni óránként, edzésekre pedig 11.693 forintot. A központi sporttelepen a labdarúgópálya tarifája edzésre óránként 14.173, mérkőzésre 113.386 forint. A tornacsarnokban egy órányi edzésért 9.213 forintot, a jégcsarnokban pedig mérkőzések idején óránként 28.346 forintot fizetnek a csapatok. Ezek csak a leglényegesebb összegek, de az árlistán szerepelnek a létesítmények a VIP-helyiségeinek használata is, óránként 2.835, vagy a jégcsarnok tizenöt perces jégfelújítása is, 4.252 forinttal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!