Dunaújváros

2012.10.14. 12:42

Hidat és figyelőrendszert avattak Bicskén

Bicske – Két beruházást ünnepeltek egy alkalommal a városban, egy kis vendéglátással összekötve. Hidat avattak és a tíz kamerából álló térfigyelő rendszert helyezték üzembe, tavaszig további tizenkettőt szerelnek fel a kényes pontokon.

Zsohár Melinda

 

A beruházások megkötésekor határozott filozófia mentén állapodik meg a város vezetője a kivitelezőkkel: a munkát elnyert vállalkozások a köznek önzetlenül szánt adománnyal viszonozzák a kapott lehetőséget. Bicskén az üvegszálas telekommunikációs hálózat kiépítésének jogáért cserébe azt kérte az önkormányzat, hogy a térfigyelő kamerarendszert építsék ki mintegy „ajándékként”. Tessely Zoltán polgármester, Balázs Sándor bicskei rendőrkapitány és Varga Péter Fejér megyei rendőrfőkapitány jelenlétében adták át a városi kapitányságra képeket küldő hálózat első csoportját. Öt-öt mozgatható és fix kamerát helyeztek üzembe most, s március végéig további hat-hat kamerát rögzítenek Bicske frekventált pontjain, a biztonságot növelendő. Az adomány értéke mintegy 15 millió forint volt, számolt be a polgármester a nyílt, szerződésben követhető akcióról.

 

 

Esztétikus, s praktikus fahidat is avattak e napon a szokásos hordógurításos aktussal színesítve. A testület gyors döntéssel áldozott 11 millió forintot a Kossuth és Rózsa utcák közötti összeköttetésre, a Kiskútéri-árok fölött. Szép természeti környezet ez a rész, kis meredély szeli át a városrészt, amelyen viszont sokan közlekednek gyalogosan és kerékpárral. A híd nélkül elég nagy lenne a kerülő, különösen az időseknek és az iskolába siető gyerekeknek fontos az átkelőhely. A kis hordóban pálinka rejtőzött, amelynek elfogyasztása után ízletes vasárnapi ebéddel vendégelték meg a híd- és kameraavatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!