Dunaújváros

2012.07.03. 09:47

Két kiváló önkormányzati dolgozót díjaztak

Dunaújváros - Tóthné Záhorszky Margit és Nemes Józsefné a múlt héten vehette át a Dunaújváros Közszolgálatáért Díjat. Két életpálya tömörítve.

Szabó Szabolcs

Tóthné Záhorszky Margit, a Személyügyi és Munkaerő-gazdálkodási Igazgatóság igazgatója a középiskolát Miskolcon, a Herman Ottó Gimnáziumban végezte 1971-ben. Még abban az évben felvették a Miskolci Nehézipari Műszaki Egyetemre és 1976-ban gépészmérnök diplomát szerzett. Szakmájában kezdett dolgozni a BVM Dunaújvárosi Gyárában gyártmányfejlesztőként, majd gyártás előkészítő csoportvezetőként.  1982-ben a Dunaújvárosi Városi Tanács VB Termelés- és Ellátásfelügyeleti Osztálya által meghirdetett főelőadói állását elnyerte. Később ezen az osztályon ipari csoportvezetői, osztályvezető-helyettesi, végül 1989-től osztályvezetői feladatokat látott el. 1990-től a Dunaújvárosi Polgármesteri Hivatalnál személyügyi titkárságvezető. Az 1993-as évtől az Államigazgatási Főiskolán igazgatásszervezői képesítést szerzett. 1999-től a jelenlegi Személyügyi és Munkaerő-gazdálkodási Igazgatóság igazgatója. Szakmai hozzáértésének nívóját dicséri, hogy a Magyar Köztársaság Elnöke 2009. évben a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszttel ismerte el tevékenységét.
  

  Nemes Józsefné vezető főtanácsos, 1980-ban diplomázott Pécsett a Pollack Mihály Műszaki Főiskolán. Szakmai pályafutását építőipari kivitelezésben kezdte, majd 1986 óta dolgozik a Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalánál. A kezdetektől a városfejlesztési feladatok területén tevékenykedik beruházási-fejlesztési csoportvezetőként, vezető ügyintézőként.  
 Közreműködött több önkormányzati beruházásnál, így például a Hajléktalan Ellátó Centrum átépítésénél, a Dunaújvárosi Óvoda Római városrészi Egysége és a Hétszínvirág bölcsőde komplex akadálymentesítésénél, több, a Pentele városrészt érintő közműfejlesztésnél és útépítésnél.  Az uniós támogatási források megnyílásával az uniós kiemelt projektek -  így a Kőtár alatti omlásveszélyes partfalszakasz védelme, illetve a Táborállás területén lévő mozgásveszélyes partfalak stabilizálása - kerültek a fejlesztések előterébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!