dh egypercese

2018.02.06. 06:45

Telefonos védelem

A hazai telefonálási kultúra, vagy inkább: kulturálatlanság állapotáról már többször értekeztünk itt – most egyértelmű fejlődésről számolhatok be.

Pekarek János

Amennyiben a megfelelő óvintézkedések alkalmazása a magánéletünkbe való betörések elhárítása érdekében fejlődésnek számíthat. Ilyen agressziónak számít az én szememben az is, ha valaki köszönés nélkül kezd el beszélni. De már a bemutatkozás elmaradását is rossz néven veszem, még akkor is, ha a készülék kiírja a hívó nevét, mert ha épp nincs rajtam a szemüvegem, akkor úgysem tudom elolvasni, és egyszerre ne kelljen már kétfelé kapkodnom: a telefon meg a szemüveg után!

De mindennek a teteje, ha kéretlenül hívnak, s valami bombabiztos üzletet ajánlanak, ha közlik velem, hogy „ön nyert”, vagy ha felteszik azt az álkérdést, hogy gondoltam-e már az életbiztosítás előnyeire?

Nos, kedves rokonom megtalálta a megfelelő ellenszert! Ha idegen hang mondja a telefonba az egyenköszönést: Jó napot kívánok, akkor máris nyomja a kikapcsológombot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!