A DH EGYPERCESE

2018.01.09. 06:45

Különleges fogyókúra

Új év, régi fogadalmak. Ezek közé tartozik a fogyás. Mindenki másra esküszik.

VÁRKONYI ZSOLT

Például olyan felelőtlen kijelentésekre ragadtatjuk magunkat, hogy tavaszra egy tízest ledobunk. Ami persze nem könnyű, de nem is lehetetlen feladat. Az időszakos korlátozásoknál sokkal eredményesebb a szokások megváltoztatása. A szakemberek azt mondják, hogy törekedjünk az apró lépésekben való változásra, hiszen amikor állandóan „lemondást” érzünk, akkor a pszichés vágyakból fakadóan az az életmód nem lesz számunkra tartható.

Rengeteg diéta ismert, és gondolkodjunk el azon, vajon ezekből mennyi az, ami hatékony is egyben. A karácsonyi dömpingben láttam egy kedves filmet a televízióban, amelyben a ház ura szemtakarót, egyfajta szemmaszkot tett fel, amikor az étkezőasztalhoz ült elfogyasztani az ebédjét. A filmben elhangzottak szerint így az ember csak annyit eszik, amennyire az éhsége csillapítására szüksége van. Abszolút biztos diéta. És mindösszesen csak a szemtakarót kell megvenni hozzá, semmilyen más csodabogyót. Nagyon is megfontolandó módszer. Mindenesetre azért nem elhanyagolandó, ha előtte megnézzük, hogy mi merre található a tányéron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!