Győzelemre készülnek a megyei ladikosok

Martonvásár – Ötven csapat közül a Beethoven iskola nyolcadikosai vívták ki a jogot, hogy megyénket képviseljék a Ladik – a Lapot a diákoknak! – országos döntőjén, melyet kedden rendeznek.

B. Kiss László

Gőzerővel készülnek a martonvásári Beethoven iskola nyolcadikosai a Ladik – Lapot a diákoknak! – vetélkedő országos döntőjére. A csapat, melyet Vajda Villő, Szűcs Nikolett, Jambrik Levente, Kisdi Johanna és Somogyi Zsuzsanna alkot, ötven tagú mezőnyben vívta ki a jogot arra, hogy Fejér megyét képviselhesse Bikalon.

Amikor meglátogattam őket, akkor is éppen azt a kis dalos jelenetet próbálták, mellyel bemutatkoznak majd a jövő kedden, a reneszánsz élményparkban rendezendő döntőn. Felkészítő tanáruk, Czikajló Gyuláné, aki maga is szerepet vállalt a frappáns bemutatkozásban, mondta el: a jelenet legföljebb három perces lehet, úgyhogy állandóan mérik az időt. Kikötés továbbá az is, hogy reneszánsz kerete legyen a rövid előadásnak. Ezt nem volt egyszerű összehozni Martonvásárral meg Beethovannel, de végül is – ez a tudósító meggyőződése is – sikerült.



A jelenethez egyébként mindenki tett hozzá valamit – mondja a tanárnő, aki több tárgy mellett média és mozgóképismeretet is tanít a martonvásári iskola végzős osztályában. Természetesen győzni megyünk! – vágják rá, amikor arról faggatom a csapat tagjait, hogy milyen eredménnyel egyeznének ki a Ladik országos döntőjén.

Nagyon örülnek neki – mondják –, hogy éppen a bikali élménypark lesz a helyszín, amely bizonnyal segít feledtetni majd a versenyel járó izgalmakat. A döntőn komoly pénzjutalom vár a dobogósokra. Arról beszélgettek-e már, hogy mire költik az esetleges nyereményt? – tudakolom. Erre ráérnek majd még gondolkodni – árulja el a tekintetük. Jókedvűen, lelkesen állnak a fotó kedvéért az iskola névadójának szobra elé martonvásári döntőseink.

Óhatatlanul eszembe ötlik a jelenetük egyik poénja: „Himnuszunk az Örömóda, / ezt másolja Európa...!”




Hetedik alkalommal rendezik meg az országos versenyt, amelyre az idén 398 csapat nevezett, osztályközösségekkel számolva ez majdnem 10 ezer tanulót jelent. A döntőnek nagy a tétje. Az első helyezett ugyanis 250, a második 200, a bronzérmes csapat pedig 150 ezer forinttal gazdagodik a megannyi élmény és tapasztalat mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!