Megelőzi a Szemétkommandót a városi szemétgyűjtő cég?

Nálunk is van úgynevezett szemétkommandó: jó néhány olyan, közösségi elkötelezettséggel megvert ember, akik internetes oldalakon szerveződnek, s alkalmanként egy-egy városrészben összegyűlnek, hogy az adott helyet megtisztítsák az összeszedhető szeméttől. Nemes!

Pekarek János

Mostanában azt tapasztalják ezek az emberek, hogy az általuk jóelőre, nyilvánosan megbeszélt helyeken mindig megjelenik a városi szemétgyűjtő cég, egy nappal a civil kommandó előtt, és összeszednek mindent, amit csak lehet.

Helyes!

Mindössze a következő kérdések merülnek fel az átlagpolgárban.

Miért nem teszi ezt meg a szemétgyűjtő cég a civil kommandó internetes bejelentkezése nélkül? Rendszeresen? S nem csak a megjelölt helyeken, hanem mindenütt, a város egész területén, folyamatosan?

Netán az egész akció lényege az lenne, hogy elvegyék a civilek kedvét a beavatkozástól a hivatalosságok munkájába? Amely munkát, egyáltalán nem mellékesen, nem végeznek el, hm, hibátlanul?

Sebaj.

Végül is a civilek kedve szerint alakul a dolog.

Ezentúl minden derékfájdító munka nélkül elegendő lesz megbeszélni interneten egy találkozót a legszemetesebb helyekre. Azt a cég automatikusan kitakarítja, s a  cél megvalósul.

A civilek meg hátradőlhetnek. Csinálhatják azt, amit eddig a cég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!