Focigála, Ádám javára - A beteg fiúnak érzelmileg adott sokat a futballtorna

Dunaújváros - Ha az akarat ereje tényleg hegyeket tud elmozdítani, akkor vasárnap megmozdultak azok a hegyek az Arany iskola tornatermében. Minden Szatmári Ádámnak szólt - érte volt a gála.

Körmendi Erzsébet


Az Akarat Ereje Jótékonysági Foci Kupa elnevezés valóban találó mindarra, aminek tanúi lehettünk vasárnap az Arany János Általános Iskola tornatermében. A reggel nyolc órától este hatig tartó mérkőzések sora - focin kívül a segítségnyújtásról,  összefogásról, emberi értékekről szólt. Szatmári Ádám le-fel közlekedett kerekes székével a lelátó mögötti folyosón, figyelte a meccseket, beszélgetett az emberekkel, az osztálytársakkal. Boldog volt.  Édesanyja, Szatmáriné Ildikó szerint fia nagy  vágya, hogy focizhasson, ám  a betegsége miatt ezt  nem teheti meg. Mindene a futball, és alig tudja elhinni, hogy ennyien elmentek a tornára, őmiatta.

A Magyar Mentőszolgálat Alapítvány kezdeményezésére első alkalommal rendezték meg az Akarat Ereje tornát, tíz csapat, plusz Ádám osztálytársainak a szüleiből álló gárda részvételével. Az alapítvány elnöke, Pribil Sándor szerint hagyományt teremtettek ezzel.  A mentőalapítványosok a segítségnyújtáshoz értenek nagyon jól, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség pedig a futballhoz  összefogtak a jó ügyért. Focisták, családtagok jelentkeztek, a bírók ingyen vezették a meccseket, a beteg fiú móriczos lány osztálytársai pomponos tánccal szórakoztattak a mérkőzések szüneteiben, délután Ádám unokatestvére Akácz Károly gitározott, Daniella énekelt a közönségnek   és rajtuk kívül támogatók sorának van része abban, hogy felejthetetlenné tették a tegnapi napot Ádám számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!