DVCSH: kérésre fűtenek!

Dunaújváros - Április 15-én véget ért a fűtési szezon. A DVCSH csak a közös képviselő kérésére kapcsolja vissza a fűtést.

Körmendi Erzsébet

- Hidegek a radiátorok, megfagyunk a lakásban, miért nem kapcsolja vissza a DVCSH a szolgáltatást!, panaszkodott több olvasónk is.  Fekete Györgyi szóvivő az önkormányzati rendeletre hivatkozik, amely rögzíti, hogy a távhőszolgáltatási szezon október 15-én kezdődik és április 15-én véget ért.  Kizárólag a polgármesternek van joga és lehetősége a  napi középhőmérséklet függvényében elrendelni a szolgáltatást újra indítását a város egész területén - ám ezt az időjárás egyelőre nem indokolja.  A DVCSH önkényesen nem folytathatja a fűtést április 15.  után, mert a szezonon kívül senkit nem kényszeríthetnek  olyan szolgáltatás megfizetésére, amit nem kért. Viszont biztosítják annak a lehetőségét, hogy a közös képviselőn keresztül igényelje a lakóközösség a fűtés visszaállítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!