Veszélyes a jég, a csúszkálás

Már mindenhol tilos a tavak jegére lépni! Vészesen olvad a jégpáncél, a hőmérséklet pedig tovább melegszik, így életveszélyes lehet a korcsolyázás, csúszkálás.

S. Töttő Rita

 

A tavaszias időjárás miatt a  vastag jégréteg is olvadásnak indult a megye tavain, így a Velencei-tónál és a kisebb halastavaknál  is.
A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kéri: senki ne lépjen a tavak jegére, mert már nem lehet szavatolni a biztonságot. A napsütés fellazítja a jégréteget, amely így sokkal könnyebben törik, szakad be  akár még egy kisgyerek alatt is!  Éppen ezért a rendőrök  folyamatosan járják a Velencei-tó partját, és figyelmeztetik azokat, akik nem értesültek a tilalomról, s megkérik őket, még véletlenül se lépjenek jégre. Első körben nem büntetnek meg senkit, remélik, hogy a figyelmeztetés elegendő és hatásos eszköz. 
Az agárdi  Popstrand sem nyitott már ki szombaton, mert noha a tó jege még meglehetősen vastag volt, de napközben már jelentősen fellazult a felső réteg. Aki szeretné még élvezni a jeges csúszkálás  örömeit, inkább már csak a biztonságos  korcsolyapályákon  próbálkozzon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!