Újabb versenyek gumiszállítója a Hankook

Dunaújváros-Rácalmás - A Német Túraautó Bajnokság, Európa egyik legkeményebb autóversenye után újabb pályákon és versenysorozatokon használják majd a dél-koreai Hankook gumiabroncsait a versenyautók.

Pekarek János

Két újabb  nemzetközi túraautó bajnokságban lett kizárólagos gumiabroncs-beszállító a hazánkban is dolgozó Hankook Tire. 2011-ben már a dél-koreai gyártó abroncsaival szerelték a Német Túraautó Bajnokság (DTM) gépeit, az Audi és Mercedes kocsijait.
 A 2012-es szezontól kezdve az FG csoport által szervezett Superstars és GTSsprint versenyeken is Hankook Ventus gumikon futnak az autók.
Az olasz eredetű versenysorozat olyan pályákon zajlik, mint Monza, Imola, Spa. De rendeznek versenyt az indonéziai Sentulban is. A két versenysorozatról a világ 175 országában tudósítanak, 36 országban élőben is közvetítik.
A Superstars versenysorozatot idén nyolcadszor, a GTSsprintet másodszor szervezik meg. Az előbbiben többnyire Audi, Mercedes, BMW, Porsche, Maserati, Jaguar, Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Lexus típusok, az utóbbiban Ferrari, Maserati, Lamborghini és Corvette gépek indulnak.
A Hankook a világ hetedik legnagyobb gumiabroncs-gyártója, európai üzeme Dunaújváros határában működik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!