Telkesek téli hírei - Mintha javult volna a helyzet, kevesebb a betörés

Dunaújváros-Adony-Perkáta - Tél vége sokszor szomorú közbiztonsági tapasztalatok ideje: a telektulajdonosok ilyenkor látják a betörések nyomait.

Zalai Hírlap

Tél vége a kiskert- és telektulajdonosok, présházzal, borospincével rendelkezők számára sokszor a kellemetlen tapasztalatok időszaka. A jó idő közeledtével a tavaszi munkák előkészítésére érkezők ugyanis sokszor a távollétük alatt történt károkkal szembesülnek. A betörők, ha egyszer bejutnak a birtokra, visznek mindent, ami nincs lebetonozva, vagy nem izzik fehéren. Sok idő után pedig már nyomok sincsenek.

Polgárőröket kérdeztünk, hogy ez a tél milyen volt? Válaszuk talán sokak számára meglepő lesz.

Szloboda György, a Dunaújvárosi Táborállási Polgárőr Egyesület elnöke:

- Nemigen találtunk ezen a télen bűncselekményekre utaló nyomokat. Láttunk nyomokat, követtük is azokat, de tetteseket nem találtunk, panasz nem érkezett. Polgárőreink viszont mindennapos járőrözéseik alkalmával az ellenőrzött  ingatlanok postaládáiba szórólapot dobtak: itt jártunk, rendellenességet nem tapasztaltunk. Egy érdekes eset volt: éjjel zseblámpával járkáló emberre figyeltünk fel az egyik háznál. Bekiáltottunk, kiderült, hogy a tulajdonos az, Németországban dolgozik, akkor ért haza. Nagyon meglepődött, hogy ilyen szoros az ellenőrzés, később pénzadománnyal is támogatott minket...

A Perkátai Polgárőr Közhasznú Egyesület elnöke, Horváth István szerint a faluban és környékén javult a közbiztonság: nem találtak nyomot és nem értesítették őket betörésekről. Ezt a telet szerencsésen átvészeltük, jegyezte meg Horváth István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!