Nyáron dőlhet el, Fejér megyébe hány új esetkocsi érkezik

Székesfehérvár - Az biztos, hogy megyénkbe is kerül abból a negyven modern esetkocsiból, amelyekre az Országos Mentőszolgálat már elindította a közbeszerzési eljárást.

Kocsis Noémi

 

Nincs igazán alapja azoknak a felröppent híreszteléseknek, hogy az új esetkocsikat nem lesz, aki vezesse, mert ezekhez csak a C-típusú jogosítvány engedélyezett  mondta el kérdésünkre Pápai Imre, Fejér megye vezető mentőtisztje.

Az országos szervezet egyébként elavult járműparkját frissítené fel a 850 milliós, támogatásként elnyert összegből, ebből valóban körülbelül 40 olyan jármű gyártatható le, amely már nem teherautónak, vagy más szállítójárműnek készült eredetileg, hanem valóban a korszerű és gyors életmentést szolgálja majd,  tudtuk meg Győrfi Páltól, az OMSZ szóvivőjétől.

 A szervezet országosan most 770 járművel rendelkezik, s több, mint 2500 munkatársunk 90 százaléka minden szükséges jogosítvánnyal rendelkezik ezek vezetéséhez. Ez a most közbeszerzés alatt lévő új járművekre is vonatkozik, s csak a dolgozók 10 százalékát érinti az esetleges továbbképzés, amelyről már tárgyaltunk is az illetékes munkaügyi központokkal. Igyekszünk olyan konstrukciót kialakítani, hogy n a dolgozókat terhelje ennek a képzésnek a költsége  mondta még el a szóvivő.

Az OMSZ-nél úgy számolnak, áprilisra lezárulhat a közbeszerzés, meglesz a pályázat nyertese, akit megbíznak az esetkocsik legyártatásával. Leghamarabb  nyáron dőlhet el, melyik megyei szervezethez milyen ütemben kerülnek a járművek.


Az új járművek az életmentést  szolgálják



Pápai Imre: Ha az új esetkocsikból jut megyénknek is, kollégáim nem rettennek meg a feladattól, szinte valamennyien rendelkeznek C kategóriájú vezetői engedéllyel.

Győrfi Pál:  A legakutabb helyzeteket kezeljük majd elsőként, azaz a leginkább elhanyagolt járműparkkal rendelkező állomások részesülnek elsőként a fejlesztésből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!