Vonatkéséseket okoz az esőzés

DH - A vasárnap esti és a hétfői heves esőzés az ország több vasútvonalán okoz fennakadást - tájékoztatott a Mávinform.

MTI

Szécsény és Nógrádszakál között az eső több helyen elmosta a vasúti pályát, emiatt ezen a szakaszon még mindig vonatpótló buszok közlekednek. Ipolytarnóc felé viszont már pótlóbuszok sem tudnak menni, mert az esőzés a közutat is megrongálta. 
Csajág és Balatonkenese között a löszfal állapota miatt nem tudnak közlekedni a vonatok. Továbbra is autóbuszok szállítják az utasokat Karád és Mernye, Olaszliszka-Tolcsva és Sátoraljaújhely, Sajóecseg és Tornanádaska, valamint Nógrádkövesd és Balassagyarmat között. Ezeken a vonalakon tíz-tizenöt percet késnek a vonatok.     
Az árvíz és belvíz miatt továbbra is csökkentett sebességgel közlekednek a szerelvények a Budapest-Győr-Hegyeshalom, a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs, a Dombóvár-Kaposvár-Gyékényes, a Budapest-Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon, valamint Szolnok és Szajol között a Tisza magas vízállása miatt. Az erre közlekedő vonatok tíz-húsz percet késnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!