Új tagja van a Princess együttesnek

Az egyik alapító tag családi elfoglaltságai miatt változik a Princess együttes összetétele. A második gyermekét váró Ildikó helyére Molnár Bea áll. A tagcsere egyelőre nem végleges, egyelőre arról van szó, hogy Ildikó ez évben nem tudja vállalni az együttes munkájával járó feladatokat. A Princess-t ugyanis számos hazai és külföldi koncertre szóló felkéréssel keresték meg.

Gyuricza Ferenc

A három tagot számláló Princess 2001. augusztusában alakult. Az együttes olyan crossover muzsikát játszik, amely a klasszikus zenét ötvözi modern zenei alapokkal. Mindhárom ifjú hölgy komoly klasszikus zenei háttérrel rendelkezik, hiszen elvégezték a Zeneművészeti Főiskolát. A Princess megalakulása óta számos televíziós műsorban léptek fel itthon és külföldön egyaránt. A trió nemcsak hazánkban vált népszerűvé, hanem a 2002-es külföldi bemutatkozásuk után Európa országaiban is megjelentek lemezeik.  

Első sikereik eredményeként eljutottak Hollandiába, emellett nagy sikerrel mutatkoztak be Olaszországban, ahol a nápolyi hercegnő születésnapján adtak koncertet. Többször jártak az Egyesült Arab Emirátusban, két alkalommal tettek eleget Bahrein-i felkérésnek, valamint 2009-ben Közel- és Távol-Keleten is meghódították a közönséget. Mexikóban egy fesztivál keretében hét városban adtak koncertet. 2004-től évente kétszer Németországban is turnéznak, és már többször kaptak meghívást Kínába. Idén szeptemberben Amerikába utaznak, az Alltech Forthnight fesztivál keretén belül hat alkalommal lépnek majd színpadra.
A Princess tagjai elnyerték a Mustafa Dorbayani által alapított Persian Golden Liones Award-díjat. Az ezzel járó elismerést a közelmúltban vehették át egy elegáns budapesti rendezvényen. Magyarországon ugyancsak sikeresen szerepeltek, 2002-ben megkapták az Arany Zsiráf díjat, amelyet később a Fonogram-díj váltott fel. Lemezeik rendre elérték az arany, illetve platina fokozatot, összesen több, mint 150 ezer példányt értékesítettek belőlük.

Címkék#princess

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!