Tíz nap múlva rajtol a vébé

Dunaújváros - Tíz nap múlva, április 24-én megkezdődik Svájcban az A csoportos jégkorong-világbajnokság, hivatalos nevén a Top Divízió. Vagyis itt az ideje, hogy megkezdjük a visszaszámlálást.

Agárdy Csaba

A magyar válogatott hétfőtől Münchenben folytatja a felkészülését az eseményre. Pat Cortina tovább szűkítette keretét, ezúttal a Dunaferr-nevelésű, de egy éve az Alba Volánban játszó Jobb Dávid maradt ki, ezzel a védelem kialakult. Valószínű, hogy a négy hátvédpár így áll majd fel: Horváth-Tokaji, Svasznek-Sille, Ennaffati-Szélig, Ondrejcik, Kangyal.

 

Kapusposzton sincs kérdőjel, Budai, Szuper és Hetényi a három hálóőr. Most már csak támadásban vannak elvarratlan szálak. Most huszonhét tagú a keret, a világbajnokságra huszonöt játékost lehet nevezni, vagyis két csatártól köszön majd el Cortina. Münchenben Benk, Fekete, Fodor, Holéczy, Jánosi, Kóger, Kovács Cs., Ladányi, Majoross, Nagy G., Palkovics, Peterdi, Sofron, Vas J., Vas M. és Vaszjunyin tartózkodik. Az eddigi felkészülési mérkőzések alapján Benk, Fodor, Holéczy, Jánosi, Majoross és Sofron izgulhat leginkább, hogy nem lesz ott a Szlovákia elleni rajton.

 

A magyar csapat már nem játszik felkészülési mérkőzést, viszont a csoportellenfelek még igen, sőt, túl is vannak néhány derbin. A fehéroroszok, akik a legjobb nyolc közé szeretnének kerülni, 9-1-re és 3-2-re verték a lengyeleket. Játszottak két meccset a KHL-ben szereplő Nyeftehimikkel: egyszer kikaptak 4-3-ra, egyszer pedig 10-3-ra nyertek. A szlovákok 4-1-re és 5-1-re verték a cseheket. Az általunk és kétszer legyőzött norvégokat pedig 5-2-re, illetve 5-1-re. Csak összehasonlításul: mi 4-3-ra és 4-1-re vertük meg a skandinávokat.

 

Harmadik csoportellenfelünk Kanada nem játszik felkészülési meccset, viszont kijelölték a világbajnoki keretüket. A csapat bombaerősnek látszik, ami annak is köszönhető, hogy olyan alakulatok, mint a Toronto, az Ottawa, a Dallas, a Tampa nem kerültek be az NHL rájátszásába, így a játékosaik ott lehetnek Svájcban. Néhány sztár ízelítőül a kanadaiak közül. Játszhat ellenünk Roloson, Dan Heatley,  Stamkos, St. Louis vagy éppen Spezza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!