Külön figyelnek a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzéseknél a húsvéti ünnep alatt nagyobb mennyiségben forgalmazott termékekre, például a tojásra, sonkára, tormára, édesipari termékekre vagy a borokra - mondta az Agrárminisztérium államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.
Elégtelen minősítést kapott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal előre be nem jelentett ellenőrzésén a perkátai Gyermekétkeztetési Főzőkonyha. A valótlan adatokat tartalmazó dokumentációk mellett higiéniai hiányosságokat is feltárt a hivatal.
Évente átlagosan 66 kilogramm élelmiszert dobnak ki a magyarok az Eurostat friss jelentése szerint. A Nébih Maradék nélkül című programja 2016 óta követi nyomon a magyar lakosság élelmiszer-pazarlását. Az idei felmérés jelenleg is zajlik. Családomat némi rábeszélés után sikerült rávenni: egy héten át mi is monitorozzuk: pontosan mi és hogyan kerül a kukába a konyhaasztalról.