Bulivan

2009.11.30. 16:07

Még mindig Jimi Hendrix a legjobb

Az egyik legrangosabb brit zenei weboldal az olvasói segítségével összeállította minden idők legjobb gitártémáit. A szavazás eredményeként kiderült, hogy a rajongók még mindig a közel negyven éve elhunyt Jimi Hendrix-et tartják a legnagyobb gitárosnak.

Gyuricza Ferenc

A szavazás végeredménye szerint ugyanis a zenész Voodoo Child című dala végzett az élen, megelőzve a Guns ’N Roses együttes Sweet Child O’Mine című szerzeményét és a Led Zeppelin klasszikusát, a Whole Lotta Love-ot. A negyedik helyen a Deep Purple végzett a Smoke On The Water-rel, az ötödik hely pedig Eric Clapton dalának, a Layla-nak jutott. Hatodik helyre szavazták be az olvasók az AC/DC Back In Black címá dalát, a hetedik helyen a Metallica végzett az Enter Sandman-nel, a nyolcadik a The Beatles és a Day Tripper lett, a kilencedik helyre a Nirvana került a Smells Like Teen Spirit című dallal, míg a tízes listát a Rolling Stones és az (I Can’t Get No) Satisfaction zárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!