Bulivan

2010.05.19. 13:58

Led Zeppelin feldolgozással jelentkezik a Soulfly

Különleges produkcióval rukkol elő a rövidesen hazánkban is koncertet adó Soulfly. A Max Cavalera énekes-gitáros vezette formáció a Led Zeppelin egyik dalát, a Four Sticks című szerzeményt dolgozta fel.

Gyuricza Ferenc

Az említett szám az együttes hamarosan boltokba kerülő új albumának deluxe változatán lesz hallható. A Soulfly május 21-én megjelenő nagylemeze az Omen címet viseli, s folytatva a Dark Ages-en megkezdett utat, ezúttal is a thrash-metal jegyében készült.

A Soulfly tehát egyre inkább távolodik a tribal-metal stílusától, s lassan visszatér oda, amit az énekes-gitáros Max Cavalera első zenekara, a Sepultura is játszott. A most megjelenő lemezen vendégként a Prong gitáros-énekese Tommy Victor, illetve a The Dillinger Escape Plan frontembere, Greg Puciato működik közre. Az album 11 dalt tartalmaz, ám a deluxe kiadváyon további három felvétel kap helyet. Ezek mindegyike feldolgozás, a legendás Led Zeppelin ismert dala, a Four Sticks mellett egy régebbi Sepultura szerzeményt, a Refuse/Resist című számot, valamint az Excel zenekar Your Life, My Life című remekművét gondolták újra a Soulfly tagjai. A deluxe kiadáshoz egy DVD is társul, ez utóbbin a zenekar 2009-es With Full Force Festival-on rögzített koncertfelvétele kap helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!