Bulivan

2009.06.10. 13:11

Vígasság lesz Pentelén

Dunaújváros - Bor-, böllér-, pálinka-, és süteményverseny, nyitott kovácsmúzeum, népdalkörök fellépései várják az érdeklődőket vasárnap az Óvárosban.

Szigeti Sándor



Ennyire sokan kíváncsiak a pentelei napokra. Az idei rendezvény azonban nem a téren, hanem a klubházban és udvarán lesz

Fotó: Vohlmann György



Ezen  a hétvégén ismét megmozdul Pentele, és a hétvégére időzített programkavalkádban helyet követel magának az Óváros. Lássuk, mit kínálnak!

Elsőként is egy amolyan expressz, egynapos tárlatot, ahol dunaújvárosi és városkörnyéki képzőművészek mutatkoznak be. A helyszín mi más lehetne, mint Móder Rezső  óvárosi menedéke, a zenélő szoborpark és nyilvános műterem a Kultúr köz 3. szám alatt. 

Tíz órakor Pentele ezer éves címmel fotókiállítás nyílik a Magyar úton található Pentele Klubházban.

Pontosan délben kezdődnek a hagyományőrző versenyek. A legjobb helyi borokat, a legfinomabb házi szalámikat, pálinkákat, és süteményeket zsűrizik  szakértő torkok  a klubházban.

Délután két órakor nótacsokor az Őzsi Rózsa Dalkör, a Pentelei Kéknefelejcs Dalkör, a Technikumi Baráti Kör, a Buzavirág Dal és Tánckör, valamint Kápolnási Éva  közreműködésével.  Zárásként délután három órától a Viadana Kórus lép fel. 

Délután négy órakor kezdődik a finálé, vagyis a búcsúbál, Plecser Zoltán klubtag közreműködésével. 

A szervező Penteléért Alapítvány és a Pentelei Nyugdíjasklub péntektől  vasárnapig várja a bor-, böllér-, pálinka-, és süteményversenyre a nevezéseket. A mintákat a klubházban lehet leadni Gráczer Zoltánnál. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!