Belföld

2013.08.08. 14:17

Péntek este érkezik az enyhülést hozó hidegfront

Péntek este záporokkal, zivatarokkal érkezik az enyhülést hozó hidegfront, amelynek hatására véget ér az országos kánikula. A hétvégén többfelé 26 Celsius-fokig emelkedik a hőmérséklet, de másutt még 32-33 fokos melegre kell készülni - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzésből.

MTI

E szerint pénteken eleinte túlnyomóan derült, napos, száraz időre lehet számítani, majd délután északnyugaton, nyugaton többször megnövekszik a felhőzet, és eleinte szórványosan, késő estétől pedig egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar. Keleten többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a Nyugat-Dunántúlon reggeltől, a Kelet-Dunántúlon pedig délutántól a szél helyenként megerősödhet, zivatarok környezetében viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 17 és 24 fok között, keleten néhol 17 fok alatt várható. A legmagasabb hőmérséklet többnyire 33 és 39 fok között, északnyugaton 30 fok körül alakul.

Szombaton hidegfront vonul át az országon. Nyugat felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet és többfelé várható zápor, zivatar, délután egyre inkább a keleti országrészben. Délelőtt keleten, délután nyugaton valószínű többórás napsütés. Az északnyugati, északi szelet sokfelé erős, helyenként viharos széllökések kísérik. A minimumhőmérséklet 16 és 23 fok között valószínű, a maximumok nyugaton 26, keleten 33 fok körül alakulnak.

Vasárnap a napsütés mellett a középső és a keleti országrészben lehetnek elszórtan záporok. A legalacsonyabb hőmérséklet 12 és 20 fok között lesz, nappal 26-32 fokig emelkedhet a hőmérséklet - olvasható az előrejelzésben.

Dunaújváros és környéke időjárása

Székesfehérvár és Fejér megye részletes időjárása

Szombathely és Vas megye részletes időjárása

Veszprém megye településeinek részletes időjárása

Zalaegerszeg és Zala megye településeinek részletes időjárása

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!