Belföld

2013.08.21. 10:13

Beiskolázási támogatást kaptak a hősi és szolgálati halottak gyermekei

Beiskolázást segítő támogatásban részesítette Pintér Sándor belügyminiszter a szolgálatteljesítéssel összefüggésben elhunyt, hősi vagy szolgálati halottá nyilvánítottak gyermekeit.

MTI

A támogatást ünnepélyes keretek között Felkai László, a tárca közigazgatási államtitkára adta át szerdán a Belügyminisztériumban. Támogatásban 27-en részesültek. Felkai László megköszönte a hősi vagy szolgálati halottak hozzátartozóinak azt az önfeláldozó és hősies magatartást, amellyel hozzájárultak ahhoz, hogy "a világ kicsit jobb legyen".

Hozzátette, a tárca felelősséggel viseltetik a sorsuk iránt. "Nem szívességet teszünk, hanem a társadalom kötelezettségét teljesítjük önök felé" - hangsúlyozta az államtitkár a hozzátartozóknak. Elmondta azt is, legközelebb karácsonykor nyújtanak támogatást a hősi vagy szolgálati halottakká nyilvánítottak gyermekeinek.

Pontos összeget nem említett, ugyanakkor jelezte, hogy a szokásosnál nagyobb összeggel fogják kifejezni a társadalom háláját. Hozzáfűzte: ez nem pótolja a veszteségüket, de bízik benne, hogy a támogatás segítséget jelent az érintetteknek. A Belügyminisztérium sajtóosztálya a helyszínen arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a gyerekek nettó 70 ezer forint értékben kaptak beiskolázást segítő támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!