Belföld

2013.01.27. 17:50

Mi lesz 2014 tavaszáig?

Gyakorta elhagyja a szánkat mostanában a kérdés: mi lesz itt 2014 tavaszáig?

Nagy Ildikó

A választási kampány ugyanis már régen elkezdődött, és néha bizony azt is érezhetjük, hogy egyre durvul. Most éppen az országjárásnak nevezett show-műsor során – talán éppen az országjárás egyes állomásain „felfedezett” iskolai menzákon elköltött ebédektől – erőre kapott Gyurcsány Ferenc állt ki a Demokratikus Koalíció kongresszusa elé, és kiáltotta világgá, hogy aki nincs velük, az Orbánnal van. Gyurcsány szerint ugyanis „az ellenzéki szervezetek hazafias kötelessége, hogy megtalálják a választási együttműködés módját, aki nem ezen dolgozik, az Orbán Viktor hatalomban tartásán munkálkodik”. Azt még egy-két szemöldökráncolással elintézhetjük, hogy Gyurcsány Ferenc mondja meg, hogy ki a hazafi – és félreértés ne essék: más se mondja meg –, de az már tényleg kivágja a biztosítékot, hogy március 15- ére ellenzéki erődemostrációt hirdet, mondván: a nemzeti ünnep legyen a választási küzdelem első állomása.

Ezzel szerintem több baj is van. Mert egyrészt a választási küzdelem már régen elkezdődött, talán éppen akkor, amikor Gyurcsány Ferenc beköltözött a miskolci avasi lakótelep egyik panellakásába, másrészt a nemzeti ünnep az nemzeti ünnep, és nem egy harc első állomása.

Ezek után csak egyetlen kérdésem van: mi lesz itt 2014 tavaszáig?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!