Belföld

2011.11.23. 06:09

Ezerötszáz MSZP-s állt át Gyurcsányékhoz

Egyelőre valamivel több mint négyezren írtak alá szándéknyilatkozatot vagy töltöttek ki belépési nyilatkozatot a Gyurcsány Ferenc által vezetett Demokratikus Koalícióba (DK), közülük 1300-1500-an korábban az MSZP tagjai voltak - írta a Népszabadság szerdán.

MTI

A lap szerint a DK elsősorban Szabolcs-Szatmárban, Baranyában, Veszprémben és Budapesten látszik erősnek egyelőre, a fővárosban például az egykori szocialista főpolgármester-jelölt Gy. Németh Erzsébet és támogatói is „átálltak" a Gyurcsány-párthoz. Megjegyzik, hogy a párt vezetői  jelenleg tagtoborzó körutat tartanak, december közepéig összesen több mint ötven helyszínt járnak végig.

Varju László, a DK pártigazgatója a Népszabadságnak azt mondta: a pártalapítás folyamata egy január végi kongresszussal zárul le, akkor derülhet ki, hányan csatlakoztak a párthoz. Addig a DK-platformot egykor támogatók mindegyikét személyesen keresik fel - tette hozzá. Molnár Zsolt, az MSZP szervezési igazgatója a lappal azt közölte: „komplett alapszervezetek egységes kilépéséről szó sincs. A napi működésben, a politikai cél meghatározásában nem okozott semmiféle zavart a DK kiválása”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!