Vizilabda

2016.01.11. 17:17

Ne legyen görög dráma - A hellén csapat következik kedden a nők számára a vízi Eb-n

Dunaújváros - A hollandok elleni vereség után kedden 15.45 órakor a görögök ellen játszik a vízilabda Európa-bajnokságon a magyar női-vízilabda válogatott. Mindenképpen nyerni kell, ha életben akarjuk tartani győzelmi reményeinket, de az olimpiai selejtező eléréséhez is.

Gallai Péter

Nagyon fogadkozott a magyar válogatott a kontinenstorna rajtja előtt és arra készült, hogy a vb második hollandokat legyőzze. Sajnos ebből nem lett semmi, két és fél negyedet „átaludtak" a lányok, így esélyük sem volt még szorossá sem tenni a meccset, a vége 14-10-es vereség lett.

A csapat dunaújvárosi tagja, Garda Krisztina azt mondta, önmagában még nem lenne akkora tragédia, hogy kikaptak, hiszen még bármi lehet, de nem erre számítottak és nem is úgy készültek, mint az a tv képernyők előtt látszott.

- Optimistán, de reálisan álltunk a meccshez, de valahogy semmi nem úgy alakult, ahogy azt elterveztük és vártuk. Sem a támadás, sem a védekezés nem működött. Hiába szedtük össze magunkat a harmadik negyed második felétől, ez már nem volt elég. Megbeszéltük a hibákat, azt gondolom, túl vagyunk a sokkon, és újult erővel és lelkesedéssel készülünk a görög mérkőzésre - tette hozzá.

A dunaújvárosi, jelenleg Újpesten játszó Szücs Gabrielláék kedden javíthatják a rossz kezdésüket. Fotó: MVLSZ/Dobos Sándor

Kíváncsiak voltunk a véleményére Brávik Fruzsinának is, a korábbi válogatott, sok nagy csatát megélt játékos jelenleg a Dunaújvárosi Főiskola VE klubjának edzője.

- Tudtuk, hogy a hollandok fizikálisan nagyon erősek, de őszinte leszek, nagyobb ellenállásra számítottam. Nem vettük fel a kesztyűt, a kapusokat egyáltalán nem segítették a blokkok és ha már egy nap alatt nem tud mindenki húsz kilót hízni, akkor azt kellett volna kamatoztatni, amiben jók vagyunk, a gyorsaság - kezdte.

- Bízom benne, ez a pofon jókor jött és ma mindenképpen nyernek a lányok a görögök ellen. Nincs is más opció, ha nem nyer a válogatott, akkor nagyon megüthetjük a bokánkat. Ugyanis az olimpiai selejtezőre csak a második-ötödik helyezett kvalifikálhatja magát, ezért is kell minél jobb helyen végezni a csoportban. A hellének, mint a déli csapatok, kiszámíthatatlanok, de remélem harcosan áll oda az együttes és nem lesz görög dráma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!