már eszközökkel edz

2021.05.16. 15:30

Közel a visszatéréshez a dunaújvárosi Hulk

Hét hónappal súlyos vállsérülése, és az azt követő műtét után már a következő versenyre készül a dunaújvárosi erősember, Hrozik Gábor, művésznevén Hulk.

Morva Dávid

Fotó: HK

A „zöld szörnyről” legutóbb tavaly októberben írtunk. Az akkori diagnózis szerint Hrozik Gábor vállában a részleges rotátorköpeny-szakadás mellett egy izom teljesen elszakadt, így idejekorán befejeződött számára a 2020-as versenyszezon. Az idény egyébként is hányattatott sorsú volt a dunaújvárosi sportember számára, hiszen a Covid-19 vírus alaposan megcincálta a viadalok menetét, emellett a vállfájdalmak végigkísérték az elmúlt évet.

Ha nem is ekkora súlyokkal, de Hrozik Gábor már edzhet Fotó: Dunaújvárosi Hírlap/archív

Ennek ellenére a tavaly május országos bajnokság döntőjében ötödikként zárt. Ezt követően az MRI-vizsgálat kimutatta: a műtét elkerülhetetlen. A beavatkozás szerencsére jól sikerült, így Hulk a gyógyulás hosszú útjára léphetett.

– Most vagyunk a műtét után fél évvel. Azt mondhatom, hogy végigjártam az összes gyógytornát, közben pedig óvatosan elkezdtem edzeni is, fokozatos terhelés mellett eljutottam odáig, hogy már az eszközös tréningeket is elkezdhetem, kisebb súlyokkal. Természetesen nem olyan mértékben, mint korábban, de már tudom terhelni a vállamat.

Felmerül a kérdés az olvasóban, hogy egy erősportot űző ember esetében mit takar a „kisebb súly”? Nos, Gábor hétvégén kipróbálta magát az erősemberek egyik legnépszerűbb versenyszámában – igaz még csak edzésen – a rönknyomásban, ahol a 100 (!) kilót már ki tudta nyomni erőből, amelyen saját maga is meglepődött.

Jobb, mint újkorában

Az erősember bevallása szerint is szükség volt a műtétre, a javulást pedig már a rehabilitáció alatt érezte. Mint mondta: a gyógytorna ideje alatt nőtt a váll mozgástartománya. Az állóképességet pedig sikerült megőriznie, sőt fejlesztenie a sportolónak.

A felépülés üteme miatt a sportoló – bemelegítés gyanánt – szeretne mihamarabb elindulni egy masters versenyen, amelyen a sérülésmentes szereplés és a tisztes helytállás a cél. Az, hogy ez mikorra várható, egyelőre nem tudni, hiszen a jelenlegi Covid-helyzet miatt, korántsem egyszerű megszervezni egy ilyen megmérettetést. Erre azonban a tervek szerint egy-két hónapon belül sor kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!