kettéváltak

2021.11.06. 11:30

A Hodosi testvérek igen szépek, aranyosak, egyben sikeresek is

Él a környezetünkben két gyönyörű lány, akik a saját területükön sikeresek. Mindketten a vendéglátásból indultak el, de mára elágazott az útjuk. Két Hodosi lányról, Juditról és Renátáról beszélünk, akik nem mellesleg testvérek.

Agárdy Csaba

Fotó: Zsedrovits Eniko

Dunaújváros – Judit két évvel idősebb, mint húga, Renáta. Az előbbi a Corner Kávéház és Hotel üzletvezetője, az utóbbi fitneszinstruktor, aki személyre szóló alakformálással, életmódváltással segít azoknak, akik úgy érzik, erre szükségük van.

– Vendéglátóztam sokáig én is, sőt, Judittal három éven keresztül együtt dolgoztunk a Cornerban. Miután megszületett a kisfiam, nem tértem vissza a vendéglátóiparba, akkor kezdtem el a fitneszinstruktorkodást – kezdte beszélgetésünket Renáta.

Megtudtuk tőle, táplálkozási tanácsokat is ad, kis csoportokkal, maximum öt emberrel, vagy egyénileg foglalkozik a hozzá fordulókkal. Nagyon komolyan veszi a feladatát, aki nem fegyelmezett, attól gyorsan megválik.

– El kell küldjék a fotókat arról, hogy aznap mit ettek. Természetesen mindenki más felfogású. Van, aki fegyelmezett, van, aki nem annyira, őket hajtani kell, valaki pedig nem bírja a gyűrődést, és feladja.

Arra a kérdésre, hogy mekkora igény van arra, amit ő csinál, Renáta így válaszolt.

– Nagy. Sokan érzik fontosnak, hogy az egészségükkel, a testükkel foglalkozzanak. Alapvetően egy összeszokott társaság vagyunk, sokan vannak, akik két éve járnak hozzám rendszeresen.

Van, aki fegyelmezett, van, akit noszogatni kell, van, aki feladja

Persze a koronavírus-járvány az ő tevékenységét sem kímélte, két hónapot ki kellett hagynia, de amikor a helyzet kezdett normalizálódni, szinte mindenki visszajött, és folyatták a közös munkát. Az esetükben könnyít a helyzetükön, hogy mindenki a saját eszközeivel dolgozik, ezért a higiénés elvárásokat sokkal könnyebb betartani, mint ha valaki egy edzőterembe jár.

Hodosi Judit balról és húga, Renáta. Két testvér, két külön pálya Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

– A lényeg: nagyon jó a közösségünk, egy a célunk, és ezért mindenki komolyan mindent megtesz.

Az sem kikerülhető, hogy mi lenne, ha most is együtt dolgoznának a Cornerban, hiszen akkor Renátának Judit lenne a főnöke.

– Végül is, amikor együtt dolgoztunk a Cornerban, akkor Judit már műszakvezető volt, vagyis a felettesem, de mindig elfogadtam a döntéseit, a tanácsait, szerintem most sem lenne semmi gond, amúgy pedig segítőkész, jó főnök – mondja Renáta.

Judit hozzáteszi, hogy az ő életük mindig szinte párhuzamos volt, két év van köztük, ez nem jelentős korkülönbség, mindig egymás után mentek, mindketten a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Középiskolában végeztek, és ugye ott vannak a Cornerban eltöltött közös évek is.

Beszélgetésünk során hamar kiderült, ők nagyon jó testvérek, ezt önmaguktól, kérdés nélkül erősítették meg, amikor egymástól függetlenül nevetve mondták teljesen egyszerre: „nagyon jó a viszonyunk, de tényleg!”

Egykori közös munkahelyükön, a Corner Kávézóban

– Az életünk most más irányba tart, mert azért vannak különbözőségeink. Én szeretek nyüzsögni, irányítani, ilyennek is kell lenni. Valaki pedig azt szereti, ha irányítják, teszi becsületesen a dolgát, de nem szereti meghatározni, hogy mi legyen körülötte – vallja Judit.

A Corner Kávéház és Hotel a város talán legelegánsabb helye, ahol nagyon magasra tette a lécet a színvonalat illetően a vezetőség, nem kevés ott a munka. Judit is szinte az egész napját a munkahelyén tölti. Hogyan lehet ezt bírni hosszú távon?

– Jók a kollégák, megoldható a feladat. A szálloda működésében pedig besegít az egyik tulajdonosnak, Grábics Gábornak a felesége, Erika.

Arra a kérdésünkre, hogyan élték meg a vírus alatti helyzetet, amikor be kellett zárniuk a vendéglátóipari helyeknek, és a szállodák is csak különböző feltételek között fogadhattak vendégeket, Judit váratlan választ adott.

– Érdekes módon a szálloda forgalma kevésbé esett vissza a korlátozások ideje alatt, mert sok vendégmunkás lakott nálunk. Ők használhatták az éttermet, a kávézót. A vendéglátás azonban jobban visszaesett a vártnál, az emberek hozzászoktak a kiszállításhoz, és a vírus miatt kevesebbet járnak közösségbe, mint korábban.

A két lány két külön pályán éli az életét, de nagyon élvezik egymás társaságát. Adódik a kérdés, mennyi időt tudnak családilag együtt tölteni a szabadidejükben?

– Hétköznapokon nem nagyon tudunk találkozni, hiszen mindkettőnket alaposan leköt a munkánk. Viszont hétvégenként, szombaton és vasárnap is közösen ebédelünk az édesanyánknál, és elmaradhatatlan a húsleves, a rántott hús és a remek desszert. Persze sok közös programot szervezünk, közös a baráti körünk, közösen nyaralunk, az újévet is mindig együtt kezdjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!