óvodások és iskolások is felléptek

2021.10.11. 17:30

Az ünnepség után táncra perdültek a szépkorúak

Bensőséges hangulatú ünnepségen köszöntötték a hatvanöt évesnél idősebb polgáraikat az idősek világnapján a település vezetői a Barátság házban. A falu vezetői kellemes délelőttel ajándékozták meg az odalátogatókat.

Balogh Tamás

Daruszentmiklós – Ebben az évben már harmincadszor tartották meg az idősek világnapját. A becslések szerint mintegy hatszázmillió hatvan év feletti személy él a világon. Daruszentmiklóson az ő korhatárukat hatvanöt évre téve, körülbelül ötven fő teszi ki azt a csoportot. A belépő aktív korúakat pedig szerencsére a vártnál sokkal fiatalosabb, de az éveik számát tekintve mégiscsak abba a csoportba tartozó társaság lepte meg.

A Barátság háza megtelt az ünnepeltekkel, őket köszöntötték a település vezetői Fotók: Balogh Tamás

A rendezvényen a vendégeket az óvodások és az általános iskolások meglepetésműsorával, tízóraival és hangulatos muzsikával fogadták. Az oldott hangulatban Mészáros Gábor által játszott kellemes muzsikának sokan nem tudtak ellenállni és táncra perdültek.

Rauf Norbert polgármester az esemény jelentőségéről ezt is elmondta:

Az ötvenötödik házassági évfordulójukat ünnepelte Berg László és felesége, őket is köszöntötte Rauf Norbert polgármester

– Mivel itt szemmel láthatóan jó hangulatú, aktív életet élő vendégek érkeztek a hívó szóra, a köszöntőmben azt mondtam, hogy nálunk át kell nevezni ezt az ünnepséget a tapasztaltak világnapjára. Ők azok a polgártársaink, akik nagyon sok iskolákban ugyan ritkán tanított, de mindenkinek hasznos tapasztalatot tudnak átadni. Nekik bizonyára jó érzés az, hogy ebben is érzik a fontosságukat, nekünk pedig azok az információk igazi segítségként érkezhetnek. A Barátságház mellett élő szomszéd néni például megígérte, hogy amikor elkészül a Faluparkunkban a kemencénk, megtanít bennünket a kenyérsütésre.

Ezen a jeles eseményen Berg Lászlót és feleségét az aranylakodalmuk, vagyis a házasságkötésük ötvenötödik évfordulója, Virág Jánost pedig a 66. születésnapja alkalmából is köszöntöttük.

Ezek is érdekelhetik