Arra koncentrálnak, minden adott legyen a startra

2020.05.21. 19:00

Az új szezonra várva

Bár a lehetőség adott, egyelőre nem tervezik a közös edzések újraindítását a DAC kézilabda-együtteseinél. Erről a klub elnöke, Pók Ferenc számolt be lapunknak.

duol.hu

A koronavírus alaposan átírta az alacsonyabb osztályokban szereplő dunaújvárosi kézilabdázók életét is, eddig, ahogy más egyesületnél is, a játékosok fizikai és mentális szinten tartására helyezték a hangsúlyt.

– Az időpont már egyszerűen túl késői ahhoz, hogy elkezdődjenek a kiscsoportos tréningek, helyette inkább arra koncentrálunk, hogy július–augusztustól minden adott legyen a startra. Szeretnénk ugyanis erősen kezdeni a 2020/2021-es szezont bármelyik korosztályról is legyen szó. Az NB II-es férfiaktól kezdve az ifi- és a serdülőcsapatainkon át a gyerekekig, vagy a megyei bajnokságban szereplő női csapatunkig. A legfontosabb feladatunk most az előkészítés – kezdte beszélgetésünket.

Dunaújvárosi AC férfi együttese az NB II-es bajnokságban szerepel Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

– Addig is maradnak az online edzések a legkisebbeknél, amíg az idősebbek akár a dunaújvárosi Arany János vagy a Dózsa György Általános Iskola tornatermében gyakorolhatnak, természetesen szigorúan betartva a Magyar Kézilabda Szövetség ajánlásait. Igyekszünk felvenni a kapcsolatot a városi sportcsarnokkal is – tette hozzá.

Eddig nagy volt a bizonytalanság a nyári táborok körül. Múlt héten csütörtökön ennek vége lett, amikor is Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy a nem ottalvós programokat megtarthatják.

– Erre készülünk egyelőre. Számunkra ez nem újdonság, az elmúlt években is tartottunk hazajárós táborokat a környéken élő játékosainknak. Bízunk benne, hogy augusztusban erre is sor kerülhet – zárta gondolatait a Dunaújvárosi Atlétikai Club vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!