Lehet jelentkezni, kész a dalok listája

2020.03.03. 14:00

A City Rocks közzétette, miket játszanak a szigeten

A közelmúltban újabb lépést tett Dunaújváros afelé, hogy még szorosabban kapcsolja városunk nevét a rockzenéhez a közvélemény.

Tóth Alexandra

Az év elején adtunk hírt arról, hogy az MTV City Rocks Hungary nagyszabású rockzenei flashmobja Szeged és Kecskemét után 2020-ban Dunaújvárosba érkezik – erről Gajda Ferenc főszervező és Pintér Tamás, Dunaújváros MJV polgármestere számolt be a januári sajtótájékoztatón, amit már stílusosan a rendezvény helyszínén, a Szalki-szigeten tartottak.

A kecskeméti Flashmob fellépői – akkoriban nevezett a város polgármestere is, és úgy tudjuk, most a miénk is fog Fotók: City Rocks

A jelentkezés már elkezdődött a cityrocks.hu weboldal felületén, ahol már azt is nyilvánosságra hozták, hogy mely előadók dalaival kell készülni a július 25-i bulira. A repertoárban a klasszikus heavy metal vonulatból szerepel AC/DC és Led Zeppelin, felcsendül majd a minden doom- és stonerbanda ősatyjának, a legendás Black Sabbathnak a legismertebb slágere, de a nagy öregeket képviseli majd a pszichedelikus Pink Floyd valamennyi generációja által ismert Another Brick in The Wallja és az ős trasher Megadeath Symphony of Destructionja is. A populárisabb vonalat képviselik a nemzetközi érából a Blink 182, Bryan Adams és Amy Whinehouse slágerei. Természetesen a magyar kiválóságok sem maradnak ki, a kétórás produkcióban helyet kapnak Depresszió-, Republic-, Quimby- és Fish-dalok is. A bónusz track idén Beatles-dalokból álló válogatás lesz.

Jelentkezni július 10-ig lehet, a sikeres elbíráláson átesettek pedig énekes-zenés-szöveges tanulóvideót kapnak a tervezett számokkal a felkészüléshez. Gitárosok, dobosok, billentyűsök és énekesek, itt az idő!

Szeged, napsütés, rock ’n’ roll, 400 zenész játéka a téren

A City Rocks hazai érdekességei

A City Rocks Hungary még 2017-ben indult útjára Szegedről. A rockzenei flashmobon 2018-ban Szegeden 400-an, 2019-ben Kecskeméten pedig már 500-an tépték a húrokat, püfölték a bőrt, és énekelték a legemblematikusabb rock- és metálslágereket. A helyszíneken 5-10 ezer ember előtt játszottak a zenészek, az online közvetítés azonban csaknem 50 millió emberhez jutott el világszerte.

Nem csoda tehát, hogy a jelentkezőknek sem számítottak az országhatárok, voltak Németországból, Finnországból, Erdélyből, a Vajdaságból és Hollandiából is flashmobozók. A korosztály is legalább ilyen vegyes, az eddigi koncerteken a legfiatalabb zenész 6, a legidősebb pedig 71 éves volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!