ha gyalog is, de hazaértek

2018.02.22. 06:30

Csapatépítésnek is beillő túra a hóban

Egy kedves ismerősöm mesélt a tél csapatépítő erejéről. Történt ugyanis, hogy a nyolc-vanas évek végén kemény havazással, hófúvással érkezett meg a zord idő.

Várkonyi Zsolt

Hófödte padok a mozi oldalánál

Annak rendje és módja szerint leállt a települések közötti tömegközlekedés az utak járhatatlansága miatt. Így voltak olyanok, akik a műszakos busszal nem tudtak hazamenni a környező településekre. Fent nevezett hölgyismerősöm akkor a kórházban dolgozott, és többedmagával ragadt a helyi buszpályaudvaron. Elhatározta, hogy gyalog megy haza Nagyvenyimre. Mintegy tizedmagával – főleg férfitársakat toborozva – nekivágott a hosszú útnak. Persze azért a város határáig, Újtelepig járt a busz, így onnan indultak neki a közel tíz kilométeres távnak libasorban, a kitaposott „hóösvényen”. A közösségépítő tréningnek is beillő családias hangulatú „önkéntes túra” örökké emlékezetes maradt valamennyiük számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!