A szerkesztő ajánlja

2014.02.26. 19:58

Nyugaton bezzeg...!

Olvasom: a Hamburg – Borussia Dortmund német labdarúgó bajnoki meccs gyászszünettel indult, és ez alatt egy vendégszurkoló, illetve inkább látogató, aki korábban jelentős mennyiségű alkohollal töltekezett fel, kihasználva a csendet, egy Sieg Heilt! kurjantott a nagyvilágba.

Gallai Péter

A piás kiabálónak ezzel be is fejeződött a meccs, ugyanis a biztonságiak nyomban kiemelték a szektorból, majd átadták a rendőrségnek. A klub pedig egy napra rá 2020-ig (!) mindennemű sportesemény látogatásától eltiltotta a dortmundi stadionban. Úgy látszik vannak országok, ahol az ilyen jellegű problémákat ilyen gyorsan és hatékonyan megoldják, míg nálunk a szurkolói regisztráció ellen tüntetnek a drukkerek és a legritkább esetben találnak felelőst a hazai rendbontások után. Mert ugye a jogok, meg a lehetőségek is korlátozottak, de visszanézzük a videót és akkor majd megkeressük az interneten azokat, akik az indul a vonat Auschwitzba rigmust mondogatják...

Néha igen messze vagyunk még a Nyugattól, és nem csak a focipályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!