A szerkesztő ajánlja

2013.11.05. 06:57

Közlünk egy jó hírt!

Régóta olvasgatom a híreket arról, hogy az országban emitt meg amott, valamely italboltban, borozóban, sörözőben, poharazóban, viccesebben szólva fröccsöntőben, magyarul: kocsmában könyvespolcot állítottak fel a betérő vendégek kedvéért.

Pekarek János

Régóta olvasgatom a híreket arról, hogy az országban emitt meg amott, valamely italboltban, borozóban, sörözőben, poharazóban, viccesebben szólva fröccsöntőben, magyarul: kocsmában könyvespolcot állítottak fel a betérő vendégek kedvéért. Vártam a híreket arról, hogy mondjuk Szabolcsban vagy Zalában a kevésbé vicces kedvű vendégek felborogatták e polcokat, a könyveket pedig esetleg, a jobbik esetben talán fidibusznak használják. Vártam – de nem jöttek ilyen hírek.

Aztán városunkban is rábukkantam olyan vendéglátóipari műintézményekre, ahol: vannak könyvespolcok! Nem mondom, nem éppen a legszínvonalasabbak, többnyire otthoni könyvszekrények mélyéről előkerült lektűrük, netán propagandakiadványok – de akadnak közöttük egész jó csemegék is. S ami a legváratlanabb és legkellemesebb élmény: ezeket a könyveket forgatják is a betérők! Mi több: válogatnak közöttük! Sőt: akad, aki éppen a könyvek miatt tér be. Ez pedig: jó hír...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!