Sportvilág

2014.06.06. 10:10

Célba értek a plüssmacik! - A Heim Pál Gyermekkórházban járt a jégkorong-válogatott

A Magyar Jégkorong Szövetség a Szivárvány Gyermeknap keretében átadta az áprilisban összegyűjtött több mint kétezer plüssállatot a Heim Pál Gyermekkórház betegeinek.

Dunaújvárosi Hírlap

Habár a jégkorong-szezon véget ért, a Magyar Jégkorong Szövetség sosem áll le, és végképp nem feledkezik meg azokról, akikért mindent csinálunk: a szurkolóinkról, főleg, ha ők kicsik és betegek.

Az MJSZ-nek immár többéves hagyománya a „Dobj egy macit!”-akció, amelyre 2014-ben április 12-én került sor, az EIHC Hoki Gálán. Az Ausztria elleni mérkőzés lefújásakor több mint 2200 plüssállat repült a jégre, amelyekből logisztikai partnerük, az Imperial 22 segítségével csütörtökön a felnőtt válogatott tagjai sok-sok zsákkal vittek el a Heim Pál Gyermekkórház lakóihoz.

Sofron István, a német Krefeld, Pozsgai Tamás, a Dab.Docler és Kóger Dániel, az ECHL-ben szereplő Elmira Jackals játékosa vett részt a Heim Pál Gyermekkórháznál rendezett Szivárvány Gyermeknapon, ahol meséltek élményeikről, beszélgettek a gyerekekkel, aztán meglátogatták a kis betegeket az épületen belül, és átadták az összegyűjtött macikat.

„Még sosem voltam ilyen átadáson, ezért most nagyon boldog vagyok, hogy részt vehetek, mert nagyon-nagyon jó látni, hogy micsoda boldogságot tudunk szerezni a macikkal” – mondta Sofron István, aki még a többieknél is hatalmasabb népszerűségnek örvendett a picik között.

Kóger Dániel elmesélte, hogy a Magyar Jégkorong Szövetség először 2009-ben szervezett macidobálást, amióta bőven húszezer fölé emelkedett az összegyűjtött és beteg gyermekeknek, vagy gyermekotthonban élőknek kiosztott plüssállatok száma. Hozzátette azt is, hogy talált egy játékmacit, amit legszívesebben hazavitt volna, de amikor látta, mennyire örül neki a kis beteg, az mindennél többet ért neki.

Varró Tinának is jutott bőven a plussállatokból, amit Pozsgai Tamástól és Kóger Dánieltől (a háttérben ) kapott meg az ifjú hölgy, aki most a Heim Pál Gyermekkórház lakója

Pozsgai Tamás, aki 2011-ben a Spanyolország elleni mérkőzésen a macis találatot szerezte – az volt egyébként az első világbajnoki gólja is –, felelevenítette, micsoda élmény volt neki a „medvezápor”, ám ez a mostani alkalom, a plüssállatok átadása még annál is nagyobb élmény.

A fiúk általában véve is remekül érezték magukat a Szivárvány Gyermeknapon, és ha lehetett fokozni az élményeket, akkor Varró Tina megtette. Tina 2009-ben, az első macis akció idején a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán feküdt súlyos betegen, és a mai napig emlékszik, hogy amikor a hokisaink megérkeztek, ő is kapott plüssállatot, amit persze nagy becsben tart azóta is. Rengeteg erőt adott neki a látogatás, hogy a srácok meglátogatták, hogy élsportolók csakis azért érkeztek, hogy vele és a többi gyerekkel beszélgessenek, és hogy a fiúk mennyi örömet okoztak neki az egyhangú kórházi napok közepette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!