Sport

2013.06.30. 18:22

Tornagyőztesek a lányok

Dunaújváros – Miután a hollandok ellen döntetlent játszott, szombaton és vasárnap a briteket és az oroszokat is megverte az I. Dunaújvárosi Főiskola Kupán a magyar női vízilabda-válogatott, ezzel megnyerte a tornát.

Gallai Péter

Pénteken este 13-13-as döntetlennel kezdett a Fabó Éva Sportuszodában Merész András alakulata, amelyben több dunaújvárosi játékos – Kasó, Menczinger, Horváth, Miskolczi – is szerepet kapott. Szombaton Nagy-Britannia várt Szücs Gabrielláékra, a lányok végül 15-12-re behúzták a meccset.

A mieink góljait Antal (1), Kisteleki (3), Szűcs (2), Takács (2), Miskolczi (1), Horváth (1), Bujka (3), Garda (2) szerezte. Ezen a napon a hollandok és az oroszok 14-14-et játszottak egymással, s mivel előbbiek vasárnap délelőtt 21-11-re verték a briteket, a magyar és az orosz válogatott zárómeccse egyben tornadöntővé avanzsált. Nemrégiben a Világliga szuperdöntőjének csoportmeccsén nyertünk a Szbornaja ellen, az elődöntőben viszont kikaptunk tőlük.

A találkozóra visszatért a sérülése miatt az első két meccsről hiányzó Keszthelyi Rita.

 

Szücs Gabriella Novák Ferenctől vette át az MVP-nek járó díjat a vasárnapi eredményhirdetésen (Fotó: Lázár Zsolt)



Magyarország – Oroszország 14-11
(3-2, 5-4, 3-3, 3-2)

Magyarország: Bolonyai – Antal 3, Keszthelyi 2, Takács O. 1, Bujka 2, Szücs G. 1, Kisteleki D. 2. Csere: Garda 2, Tóth I. 1, Miskolczi, Illés A., Menczinger K. Szövetségi kapitány: Merész András. A meccs után nagyon fáradtan, de boldogan ünnepelték meg sikerüket a lányok, akikre még három heti felkészülés vár a világbajnokságig.

– Nagyon meg kell dicsérnem a társaságot, mert két nagyon fárasztó nap után mindent megcsináltak, amit kértem. Ezt az ellenfelet csak teljes fegyelmezettséggel lehet legyőzni és jóval kevesebbet hibáztunk, mint az oroszok, pedig ők sem pihentebbek nálunk. Ezt a sikert is a helyén kell kezelni, de az biztos, hogy a vasárnapi, valamint a végső diadal is nagyon jót tett a játékosok lelkének, leginkább a tvasárnap mutatott játékkal vagyok elégedett. Vannak még hibáink, de a vébé előtt ez még belefér, nem most kell csúcsformában lenni – értékelt a kapitány.

A kupa legjobb játékosának a Sabadell dunaújvárosi légiósát, Szücs Gabriellát választották meg. A torna végeredménye: 1. Magyarország 7 pont , 2. Hollandia 5 pont , 3. Oroszország 4 pont , 4. Nagy-Britannia 0 pont.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!