megyei foci

2021.11.02. 19:00

Ez a győzelmük visszaadhatja a csapat játékba vetett hitét

A Fejér megyei labdarúgó III. osztály Horfer Serleg déli csoportjának 11. fordulójában nem születtek különleges gólkülönbségek. A legtöbb találatot, ötöt, a Velence lőtte csoportelsőként a lista végén lévő Tác-Csősznek. A Baracska, az Alap, és a Rácalmás is elégedett lehet a négy belőtt góllal. Utóbbinak nagy lelki elégtétel a hazai győzelem, mivel a múlt héten Vajtán nem álltak ki.

Horváth László

A többi csapat mérkőzésein a góltermés az osztályban megszokotthoz képest átlagosnak mondható.

Baracska – Kulcs 4–2 (1–0)

Kulcs: Virág – Biró (Posch 68.), Németh, Godó, Ócsai, Szekszárdi, Cserkuti, Plézer, Simon, Balla, Horváth. Gólszerző: Vida (19., 56.), Ragályi (85.), Gál (90.), illetve Szekszárdi (73.), Godó (87.).

Kiállítva: Plézer (66.).

Az őszi szezonból még négy forduló van hátra, bőven változhat még, hogy ki melyik pozícióban telel majd

A mérkőzésen történtekről Horváth László kulcsi edző adott lapunknak tájékoztatást: – Szomorúságunkra nem úgy alakult a mérkőzés, ahogy terveztük. Az első félidőben a helyzeteink alapján eldönthettük volna, de ezt pont az ellenfelünk tette. A szünet után sajnos ismét kaptunk két elkerülhető gólt, amitől néhány játékosnak elment a kedve a játéktól. Plézer kiállítását követően úgy nézett ki, megfordul a játék képe, és sikerült is két gólt szereznünk emberhátrányban. A hátralévő kevés idő azonban a vendéglátóknak kedvezett, így a hazai csapat otthon tartotta a három pontot. Természetesen gratulálunk a baracskai csapatnak!

Az első hazai gólöröm a Cece ellen, Mészáros Árpádot ünneplik a rácalmási csapat tagjai

Rácalmás – Cece 4–1 (2–1)

Rácalmás: Farkas – Nagy, Szántó, Decsi, Juhos (Marczinka 80.), Kovács (Kis-Szabó 80.), Bartók (Hatvany 84.), Gergelyfi, Mészáros (Nyul 80.), Horváth (Balogh R. 82.), Illés.

A Duna menti csapat már a 8. percben vezetést szerzett Mészáros fejesével, majd válaszként Király egyenlített a vendégektől a 11. percben. A 15.-ben Gergelyfi fejese is utat talált a cecei kapuba, és ezzel újra a hazai csapat került előnybe.

A pihenőidőre szánt percek letelte után bő tízet kellett várni az újabb rácalmási találatra, amikor Mészáros már a második gólját lőtte be. Végül pedig a találkozó közvetlen lefújása előtt Decsi biztosította be a hazai három pontot.

Boncz Gábor rácalmási edző, aki csak a lelátóról követhette az eseményeket (lásd keretes írásunkat – a szerk.) így látta a meccset: – Számunkra most rendkívül kedvezően alakult a hétvégi találkozó eredménye. Lelkileg nagyon megviselték a csapatot a vajtai események és az elmarasztalás. A győzelem ellenére láttuk a hibáinkat is, amit folyamatosan görgetünk magunk előtt. Ez a győzelem azért is fontos volt, mert visszaadhatta a játékba vetett hitet. Az első gólnak pedig mindig lélektani hatása van. Örülünk a három pontnak most nagyon!

A fiúkat lelkileg nagyon megviselték a múlt heti vajtai események

Büntetés és a rácalmási edző eltiltása

Az előző fordulóban, mint beszámoltunk róla, a Rácalmás nem állt ki a Vajta II ellen. Az ok az, hogy az egyik kezdőcsapatba jelölt, 18 év feletti játékos sportorvosi engedélye másfél évre szólt, ami szabályellenes. Ezért a játékvezető nem engedte pályára lépni a szóban forgó játékost, ami miatt a rácalmásiak levonultak a pályáról, és nem álltak ki a mérkőzésre. A versenybizottság fegyelmi eljárást indított, és a múlt héten meghozott döntése alapján a Rácalmás írásbeli megrovást, továbbá 30 ezer forintos pénzbüntetést kapott, mert miattuk maradt el a találkozó. Ezenfelül az eredményt 3–0-val írták jóvá a Vajta II-nek, de mivel ez volt az első alkalom, hogy nem álltak ki, ezért pontlevonásban nem részesültek. Egy másik határozatban pedig Boncz Gábor, a Rácalmás felnőttcsapatának edzője kapott büntetést. Az írásos határozat alapján a tréner az igazolások ellenőrzése során a játékvezető döntését sérelmezve, a csapat jelenléte ellenére úgy döntött, hogy nem állnak ki, ezért a fegyelmi szabályzat alapján az edzői feladatok ellátásától két hónapos, december 26-ig szóló eltiltást kapott.

További eredmények: Dég – Alap 2–4, Sárszentágota – Beloiannisz 2–2, Nagylók – Besnyő 2–3, Dinnyés – Vajta II 0–3, Tác-Csősz – Velence 0–5, Lajoskomárom II – Ráckeresztúr 2–2.

A forduló után a Kulcs egyet csúszott hátra a tabellán a 11. helyre, a Rácalmás pedig a győzelemmel egyet ugrott előre a 14. pozícióig. A bajnokság őszi szezonjából hátravan még négy forduló, így a téli helyezések egészen biztosan változnak még.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!