HULK ötödik lett az OB-n

2020.05.17. 08:00

Megfogyva és majdnem megtörve, de tisztességgel küzdve

Rövid, sérülésekkel teletűzdelt felkészülés után, a dunaújvárosi erőember, Hrozik Gábor végül elindult a májusi ob-n, ahol ötödikként végzett.

Morva Dávid

Forrás: Darázs Ádám/Facebook

Sokunkat olykor az emberiség kriptonitja, a „férfinátha” is heroikus küzdelem elé állítja. Vannak mások – például HULK is ilyen –, aki félig leszakadt vállal is elindul egy országos bajnokságon.

A versenyről elöljáróban annyit, hogy az előzetesen is favoritnak vélt Juhász Péter zsinórban harmadszor lett magyar bajnok. A nézők nélkül, zárt kapuk mögött megtartott versenyen a 26 éves tűzoltó hat számból négyben bizonyult a legjobbnak.

A dunaújvárosi erőművész – ha kevésen múlott is – végül nem ért fel a dobogóra, ötödik helyen végzett. Szégyenkezni azonban a legkevésbé sincs oka. Hrozik Gáborról, illetve a márciusi viadalon „összeszedett” vállsérüléséről már korábban írtunk. A fentiek fényében kijelenthető, távolról sem volt ideális HULK felkészülése az ob-ra, emellett a szerencsével is hadilábon állt:

„A vikingnyomást sajnos nem bírta a vállam, a kamionhúzás jobban ment, mint vártam. Az autótartásnál azonban a jármű kicsúszott a kezemből a fertőtlenítőszer miatt, amit ugye a biztonsági előírások miatt használtak a szervezők, ezt nagyon sajnálom, mert egészen addig remekül ment ez a szám.”

A dunaújvárosi versenyzőnek saját bevallása szerint ezek a legerősebb versenyszámai, így miután ezek nem sikerültek a legjobban, már tudta, hogy 2010 után nem végezhet újra az élen. Természetesen csalódott az eredmény miatt, ugyanakkor valahol törvényszerűnek tartja, hogy sérült vállal, rövid felkészülés után „erre futotta”.

„Kicsit fura verseny volt, így nézők, kísérők nem lehettek velünk. Összességében azonban nem zavart, próbáltam a versenyre és arra koncentrálni, hogy ne sérüljek meg még jobban. De mindenképp különleges volt ez a viadal, még ha nem is úgy, ahogy szerettem volna.”

A dunaújvárosi sportoló értelemszerűen csalódott az ötödik hely után, ennek ellenére nem csügged. Elmondása szerint szeretne 20 kilótól megszabadulni, és ha a szervezete engedi, könnyűsúlyban, illetve masters kategóriában is indulna a jövőben, egyelőre azonban a pihenésre és a rehabilitációra fókuszál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!