Sport

2017.04.07. 20:06

Kovács Zsófia gyakorlatai már Eb-készek

Szombaton és vasárnap rendezik meg a Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyt Kiskunfélegyházán.

Jankó Árpád

Több célja is van a viadalnak. Az országos szuper női tornász csapatbajnokság első fordulója is lesz ez a verseny, és ekkor dől el az is, hogy ki lesz az Európa-bajnokságra, Kolozsvárra utazó negyedik tornásznő.

Jakab Noémi reménykedhet
Fotó: Ady Géza

A verseny első napján ma 15 órától lesz a felnőttek egyéni összetett versenye, amely egyben selejtező a vasárnapi szerenkénti döntőkre. Délelőtt az ifisták, a serdülő versenyzők mutatják be tudásukat. A nap végén egyéni összetett mellett csapatban is hirdetnek bajnokot. A Matolayn a szokásos módon egy felnőtt, egy ifi és egy serdülő versenyző alkot egy együttest. A szuper csb első fordulójának eredménye is ekkor alakul ki. Vasárnap 10.30 órától lesznek a szerenkénti döntők mind a három korosztályban. Kovács Zsófia, Böczögő Dorina és Dévai Boglárka is szerepel. Ők már biztos utazói a kontinensbajnokságra utazó csapatnak. A dunaújvárosi Jakab Noémi és Al-Salty Dália számára nagyon fontos lesz a verseny, mert kettőjük közül a látottak, a produkciók alapján egyet kiválaszt a szövetségi kapitány, és ő lesz a magyar Eb-re utazó tornászkülönítmény negyedik tagja.

Trenka János dunaújvárosi edző jó versenyt vár Kiskunfélegyházán.

- Ez lesz az Eb előtti utolsó megmérettetés. Jakab Noéminak nagyon jól kell szerepelnie, hogy utazhasson. Ő ugyanolyan tudással és eséllyel rendelkezik, mint Dália. Reméljük, szépen, sikeresen mutatja be gyakorlatait a tizenhat éves Noémi. Kovács Zsófia egyre jobb formában tornázik. Erőteljesen dolgozik, ahogy közeledik az Európa-bajnokság. Azt mondhatom, hogy szinte Eb-készek a gyakorlatai. Egy-két helyen lesz némi változtatás a gyakorlataiban, mint például felemáskorláton. Biztató a jelenlegi formája, látni a munkáján a komoly igyekezetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!