Sport

2017.04.25. 19:10

Hazaértek az EB-ről: Az újvárosi torna nagy családja fogadta a sikercsapatot

DUNAÚJVÁROS Egy sikeres magyar tornászcsapat érkezett meg Kolozsvárról, az Európa-bajnokságról. Nem akarok elfogult lenni, de a kontinensbajnokságon mégiscsak a női gárda érdemli meg a legnagyobb dicséretet.

Jankó Árpád

Kolozsváron a nők csoportjában Kovács Zsófia és a még csak tizenhat éves Jakab Noémi képviselte a dunaújvárosi színeket. Kovács Zsófia pedig a fantasztikus egyéni összetett ezüstérmet megszerezve (hozzá még három hatodik hely a szerenkénti döntőkön) rendkívüli teljesítményt ért el. Teljesen érthető, hogy a hazaérkezés után a legnagyobb sztárnak járó fogadtatásban részesült.

Egy sporttörténelmet író tornászlány állta a rohamokat. Mosolygós tekintettel okosan nyilatkozott az ezüstről, és rendkívül szimpatikus volt a saját produkcióiról alkotott őszinte véleménye is. Zsófia elmondta, miben hibázott, mire kell majd ügyelnie, és mi az, ami rendben volt. Valahogy így kell egy világversenyt befejezni, és a következőre készülni.

Kovács Zsófia és Jakab Noémi két fess, de megilletődött fiatalembertől vette át a virágcsokrot Fotó: Zsedrovits Enikő

Tegnap délután kettőkor pedig a Dunaferr kicsi tornászai készültek a fogadásra. Minden hivatalos köszöntés helyett a szívbe markoló pillanat az volt, ahogy a pöttöm tornászok közre vették Zsófiát és Noémit a dunaújvárosi toracsarnokban, és a pöttömök alig tudták abbahagyni a tapsolást. Zsófia könnyeivel küszködik, merthogy jól tudta: ebből a picinyek közösségéből nőtt ki ő is, és a mostani utódok lesznek majd később, egyszer az Európa-bajnokság ezüstérmesei.

Török Dániel tornaedző is ezt a gondolati fonalat ragadta meg, mert ahogy mondta: - Amikor kimutatjuk szívünkből, hogy óriási büszkeséggel fogaduk benneteket edzők és az itteni még csak formálódó kisgyerkőcök itthon, nekünk sokat jelentő motivációt, reményt, önbizalmat adtok. A dicsőség mellett ezt is nagyon köszönjük.

A tegnap délutáni csarnokbeli fogadtatás kölyökpezsgős gratulációval végződött, majd Trenka János edző, Kovács Zsófia és Jakab Noémi bekopogott a nagyterembe, mivelhogy hivatalosak voltak a Dunaferr SE elnökségi ülésére. Újabb gratulációk, ölelések, puszik és újabb gyönyörű virágcsokrok. Mátyás Gábor elnök gratulációját követően kezdődött a mesélés. A két lány és a mester végül elárulta: Kolozsvárnak, a szépséges városnak nevezetességeit nem sikerült megtekinteni. Nem jutott rá idő.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!