Sport

2016.11.02. 22:45

Nagyszerű küzdelem végén hazai öröm

Dunaújváros - A legutóbbi váci bajnoki vereség után bíztunk abban, hogy a tegnapi Magyar Kupa-mérkőzésre alaposan felkészül a Kohász női kézilabdacsapata, és itthon a visszavágásért mindent elkövetnek a dunaújvárosi kézilabdázók.

Jankó Árpád

D. Kohász - Ipress Center-Vác 33-32 (17-16)

Dunaújváros Sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Andorka Miklós, Hucker Róbert.

Dunaújvárosi Kohász: Oguntoye - Dávid-Azari 4, Kovács 7 (2), Szalai 11, Cifra, Micijevic 6, Rácz-Vincze 2. Csere: Csapó (kapus), Takács D. 2, Klujber, Hornyák, Molnár 1, Termány, Karnik, Nick. Vezetőedző: Zdravko Zovko.

Vác: Arenhart - Jovetic, Soós 4, Temes 7, Basic 4, Helembai 3, Radosavljevic 5. Csere: Nascimento 5 (2), Konszuela, Farkas 2, Kácsor Vukcevic 1. Edző: Szilágyi Zoltán.

Nagyszerű hazai kezdés (4-1) után ébredezett a váci gárda, és ki is egyenlített. Ám a lelkes hazaiak megint elmentek három góllal, majd ismét elpuskázták az előnyüket a dunaújvárosiak. Ez a liftezés jellemezte a Kohász játékát az első félidőben. A szélről sehogy sem sikerült bevenni a brazil világbajnok kapuját. De a hazai gyenge védekezés ellenére egyszer sem tudta átvenni a vezetést a váci együttes. Pedig buta hibákat is elkövetett a Kohász. Csak a döntetlenig jutott el a váci csapat (15-15), de a nagy akarattal kézilabdázó hazai gárda vezetett a félidőben (17-16) Ez a koreográfia nem változott a második félidő elején sem.

A közönség - sajnos nem volt telt ház - élvezte a nagy csatát, és a szokásos ütemes tapssal, no meg az Újváros rigmussal adott erőt a kedvenceinek. A váci együttes küzdött, harcolt a továbbjutásért. Kimondottan izgalmas, nagyszerű küzdelmet vívott egymással a két együttes. Sajnos változatlanul voltak hiányosságok a Kohász védekezésében. Támadásban Szalai brillírozott. (A végére 11 gólt dobott.) Ám a másik csapat irányítója, Temes Bernadett is vitte hátán a saját csapatát. (Ő hét gólig jutott.) Hogy két irányító összesen tizennyolc gólt szerezzen, arra ritkán találunk példát. Feszültebb lett a hangulat, amikor a vendégek egy góllal vezettek (20-21). De nem sokáig örülhettek. Következett a hajrá utolsó tíz perce. És ekkor acélossá vált a Kohász védőmunkája. Kiegyenlített a hazai gárda (28-28), majd újabb hibák, és 29-30! Hajszolta a közönség Kovács Annáékat a győzelemig, ami végül sikerült is. (33-32)

Zdravko Zovko: Remek csatát vívtunk ezen a kupamérkőzésen a váci együttessel. Mindkét csapatnak gratulálok. Az döntött a javunkra, hogy az utolsó tíz percben jó döntéseket hoztunk. Örülök a továbbjutásnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!