Sport

2016.05.29. 18:45

Futsal: A listavezető érkezik - Jó lenne elnapolni a bajnokavatást

Dunaújváros - A futsal NB I felsőházi rájátszása a véghajrájához érkezett. A Dunaferr-DF-Renalpin FC együttese remek pozícióból fut neki az utolsó három mérkőzésnek.

Gróf András

A dunaújvárosiak pénteken lapzárta után hatalmas küzdelemben legyőzték az MVFC-Berettyóújfalu együttesét, amivel megerősítették a helyüket a bajnoki tabella második helyén. A hetedik forduló másik két mérkőzésének a végeredménye: Nyírgyulaj KSE - Swietelski-Haladás VSE 2-5, Rába ETO - FC Veszprém 7-5.

A jelenlegi állás a következő: 1. Rába ETO 28 pont, 2. Dunaferr-DF-Renalpin FC 21 pont, 3. Swietelsky-Haladás VSE 14 pont, 4. MVFC-Berettyóújfalu 12 pont, 5. FC Veszprém 4 pont, 6. Nyírgyulaj KSE 3 pont.

Legközelebb kedden 18 órakor lépnek pályára az újvárosiak. Igazi csúcsrangadó következik, hiszen az éllovas Rába ETO érkezik. A győrieket a most folyó bajnokságban eddig egyetlen csapat tudta legyőzni, és ez a Dunaferr-DF-Renalpin FC gárdája volt. Az alapszakaszban idegenben diadalmaskodtak 7-5-re Fehér Zsolt tanítványai. A rájátszásban azonban nem sikerült megismételni ezt a bravúr. Egy szoros mérkőzésen 3-1-re diadalmaskodtak a győriek. Ezúttal is hatalmas csatár a lehet számítani, hiszen a vendégek győzelmük esetén bajnoki címet ünnepelhetnénk, míg a hazaiak sikerük esetén bebiztosíthatnák a második helyüket a táblázaton. A találkozó esélyese ugyan a több idegenlégióssal felálló Rába ETO, de az újvárosiak fegyelmezett játékkal meglepetést okozhatnak.

A nyolcadik forduló másik két mérkőzése: FC Veszprém - Swietelsky-Haladás VSE, Nyírgyulaj KSE - MVFC-Berettyóújfalu.

MVFC-Berettyóújfalu - Dunaferr-DF-Renalpin FC 2-3 (1-1)

Pálfi István Rendezvénycsarnok, 200 néző. Vezette: Szilágyi Norbert, Veres János (Flinta Zoltán).

MVFC-Berettyóújfalu: Tihanyi - Komáromi, Szabó P., Rábl, Dávid. Csere: Klochko, Harmati, Trencsényi, Stanic, László, Mezei, Vulovic. Vezetőedző: Turzó József.

Dunaferr-DF-Renalpin: Reveland - Hosszú Á., Klacsák, Horváth N., Varga Cs. Csere: Rigó (kapus), Schrancz B., Aradi, Ivacs, Fridrich, Gorjánácz, Csányi D. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

Góllövő: Komáromi, Rábl, illetve Varga Cs. (3).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!