Sport

2015.09.10. 18:04

A női vízilabda-válogatott új vezetője Áts Bertalant és Tóth Lászlót kérte fel segítőnek

Dunaújváros - A világbajnokság után lemondott Merész András utódjának Bíró Attilát nevezte ki a szövetség, aki most megnevezte segítőit is.

Gallai Péter

A Magyar Vízilabda Szövetség honlapjának beszámolója szerint a női válogatott új szövetségi kapitánya a NŐVÉR, azaz a női vízilabdáért dolgozók ülésén Faragó Tamás utánpótlás-kapitány és az ob I-es edzők jelenlétében megnevezett stábjából két szakembert is. Ezek szerint az ezüstérmes Szentes vezetőedzője, Tóth László lesz a segítője, míg kapusedzőként, és edzőként a a bajnoki aranyérmes Újpestet irányító Áts Bertalan dolgozik majd.

– Az idő rövidsége miatt különösen fontos a klubokkal való kiváló együttműködés. Tekintettel arra, hogy a válogatott játékosok jelentős része a Szentesben és az UVSE-ben játszik, és ez a két csapat volt az elmúlt két évben a legjobb, adott volt a két szakember felkérése – fogalmazott Bíró Attila, aki a korábbi kiváló centerrel, Tóth Lászlóval játszott is még egy csapatban, illetve mindkettőjüknek később az edzője is volt.

– Mindkettőjükkel jó viszonyt ápolok, jól ismerem őket, bízom bennük. Szakmailag és emberileg is alkalmasak a feladatra, felkészült szakemberek, akik sokat segíthetnek. Az összes klub a támogatásáról biztosított, avagy van remény arra, hogy eredményesek legyünk.
Eddig az utánpótlás szövetségi kapitányi posztot is a felnőttek vezetője töltötte be, aki segítőkkel dolgozott, az ifi válogatottat Mihók Attila, a Dunaújvárosi Főiskola vezetőedzője irányítja. Hétfőn a szövetség utánpótlás kapitánynak Faragó Tamást nevezte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!