Sport

2015.02.27. 18:45

Egyre szebb lövészsikerek - Legalább húsz hazai, és ugyanannyi másutt rendezett versenyen lőnek

Dunaújváros - Mindig jó érzés kilátogatni a dunaújvárosi lőtérre, mert rendkívül barátságos emberek fogadják a látogatót. A Dunaújvárosi Lövész Egyesület akár egy összetartó család, úgy működik.

Jankó Árpád

Szűcs László elnök joggal lehet büszke arra a munkára, amit a klub tagjai végeznek.

– Nekem mindig az a vágyam, hogy úgy irányítsam az egyesületet, hogy az sikeres legyen. A döntéseket szavazás alapján közösen hozzuk meg, s nagy boldogságom látni azt, hogy a tagság jól érzi magát ebben a közösségben. Három szakosztályt, a pontlövőt, a dinamikust és az íjászatot remek szakemberek önállóan vezetik. Közülük már többen is nemcsak versenyzők, hanem oktatnak is, és lövészetvezetői vizsgával is rendelkeznek. Szervezetünk megerősödött, és gyorsabban fejlődünk, mint ahogy azt elterveztük.

– Ezt mindenki tapasztalhatja, ha szemügyre veszi a lőtér épületének, környékének megújulását. S ebben szinte minden tag kivette a részét sok-sok munkával.

Fekete Zsolt, a dinamikus (mozgás közbeni) lövészet egyik dunaújvárosi tehetsége célzás közben. Fotó: Ady Géza

– Olyan lőpályákat, szituációs pályákat hoztunk létre, amelyeket elfogadtak versenyzésre. Mert mi nem csak beszélünk, hanem azt tettek követik. Az épület teljes átalakítására pedig uniós pályázatot nyújtottunk be kétszázötven-háromszáz millió forint értékben. Reménykedünk.

– Hogyan értékeli a közelmúlt szakmai munkáját. Szerintem lassan már vastagabb notesz kell az eredmények regisztrálására.

– Olyan a felnőtt gárdánk, hogy rájuk fel tudnak nézni a fiatalok, és szerencsére egyre népesebb az utánpótlásunk. Kiváló a kapcsolatunk a Dunaferr iskola vezetésével, itt tanulnak a rendvédelmi tagozat diákjai, akik rendszeres látogatóink. De a nyílt napok is nagyon hasznosak voltak. Érdeklődők tömege jött el hozzánk. A hazai és az országos versenyeken, egyre több helyen letették a névjegyüket a versenyzőink.

Valóban alaposan belehúztak a dunaújvárosi sportlövők. Sok érmes helyezést lehet leltárba venni. A közelmúlt versenyeredményei közül lehet csemegézni. A klub legalább húsz saját versenyt rendez ebben az évben, s ugyanennyi országos viadalon is indulnak a lövészek.

Február közepén az Alpokalja bajnokságon Gerháth Zoltán szerzett harmadik helyet. A hazai Steel Challenge országos – itthon rendezett – versenyen (amelyről nagyon jó véleményt mondtak a versenyellenőrök) a következő remek eredmény született.

Kiskaliber, pisztoly: 1. László Endre (Szolnok), 2. Uhrik Ákos (DLSE), 3. Tanács Gábor (Csepel). Nagykaliber: 1. Uhrik Ákos (DLSE), 2. Gazda Gábor (Puskás LSE), 3. Méninger János (DLSE). Női-férfi, vegyes versenyen február 21-én első lett Salamon Tímea (Bel SE), 2. Gál Józsefné (DLSE). Kiskaliberben pedig: 1. Bálint Virág (DLSE), 2. Gál Józsefné (DLSE). De ki ne maradjon Alföldi József győzelme Százhalombattán légpuskával. A fiatal Hepp Gergő pedig a tehetségkutató viadalon szerzett első helyet.

És a végén a legfiatalabbak. A székesfehérvári lőtéren az Arany iskola tanulója Hingyi Benjamin második lett, a Széchenyi kisgimise, Dénes András pedig első helyet szerzett. Ugyanezen a versenyen a Dunaferr középiskola tanulója Hepp Gergő ezúttal is tartolt. Nem volt vitás az aranyérme. Alföldi József az edzője nyilatkozta róla, hogy ha így fejlődik, országos bajnok válik belőle. A Százhalombattán megrendezett légfegyveres bajnokságon Gergő kisegítette a felnőtt csapatot, feláldozva a saját korosztályában az indulást, a biztos győzelmet, így az ő érdeme, hogy tizedik lett a felnőtt gárda a harminc közül.

Végezetül a legközelebbi versenyt is beharangozzuk. Március 14-én Steel Ch. hazai verseny sörétes és pisztoly kategóriában. Ez országos viadal lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!