Sport

2014.06.18. 19:15

Versenyek után, sportági nap előtt

Dunaújváros - Sűrű napjai vannak a Dunaferr-DVSI úszóinak, az ifjúságiak országos bajnokságon szerepeltek, a két Eb induló Barcelonában úszott, a hétvégén pedig a Magyar Úszás napján vesz részt a szakosztály.

Gallai Péter

A Kecskeméten rendezett ifi országos bajnokságon végül három bronzérmet szereztek a dunaújvárosiak, az egyesületek közötti rangsorban pedig a tizenegyedik helyen végeztek. A kontinenstornára készülő Balog Gábor és Takács Krisztián a Mare Nostrum versenysorozat barcelonai állomásán erős mezőnnyel készült az Eb-re.

Ám mielőtt a hétvégi eseményről beszéltünk volna Bene Vera szakosztályvezetővel, a hétvégén befejeződött ifjúsági országos bajnokságról is szót ejtettünk, ahol Gyenese Ágnes és Kovács József tanítványai szerepeltek:

-  Eredményesebb versenyt zártunk, mint tavaly. Három bronzéremmel gazdagodtunk Barocsai Petra (200 gyors), Szöllősi Martin (50 mell) és a 4x100-as gyorsváltó Selmeci Levente, Simon Dávid, Kis Attila, Szöllősi Martin révén. Ezeknek az eredmények értékét külön növeli, hogy Szöllősi és Barócsai még csak serdülő, Selmeci pedig még gyerekkorú.

Amíg a fiatalok idehaza szerepeltek, addig Kovács József edző a két Európa-bajnoki indulóval, Balog Gáborral és Takács Krisztiánnal Barcelonában versenyzett. A nagyon erős mezőnyben Takács 50 gyorson ötödik, 100 gyorson huszonegyedik lett. Balog 100 háton tizenegyedikként zárt, 50 háton tizenötödikként, 200 háton pedig ötödikként.

A hétvégén, június 21-én szombaton aztán utóbbi két versenyző a teljes magyar válogatottal ott lesz Balatonfüreden a Magyar Úszás Napján, ahová a régióválogatott egy autóbusszal érkezik, ebben a csapatban nyolc dunaújvárosi lesz. Ezen felül pedig a Dunaferr-DVSI is indít egy busz, harmincnyolc gyerekkel a fedélzetén. Bene Vera aki a közép-dunántúli régióközpont vezetője is hozzátette: Mivel nem uszodai, steril körülmények lesznek a Balatonon, ezért negyedik osztályosokat és annál idősebbeket viszünk magunkkal. A központ ugyan Füred, de ezen a napon ahol uszoda található, ott különféle programokkal, díjtalan belépéssel készülnek országszerte. Dunaújvárosban szombaton 8 és 12 óra között lehet majd ingyenesen használni a Fabó Éva Sportuszodát. Bízom benne, minél többen kihasználják ezt az alkalmat.

A 4x100 méteres vegyesváltó Selmeci Levente (balra), Simon Dávid, Szöllősi Martin, Kis Attila is bronzérmet szerzett a kecsekméti, országos ifjúsági bajnokságon (Fotó: amatőr felvétel)

Ami pedig a balatoni programot illeti, június 21-én ismét két mezőny rajtol, a profik Európa Kupája 10 kilométeren 9 órakor kezdődik, és ekkor rajtolnak a magyar bajnokság rövidebb távjai is, illetve az úszósport szerelmesei a budapesti világbajnokság jegyében 2021 méteren tehetik próbára tudásukat.

Fél tízkor a Jövő Bajnokai indulnak, majd a szeniorok, ezt követően pedig mindenki, aki akár élt az előnevezéssel, akár a helyszínen csatlakozik a mezőnyhöz, amelyben számos korábbi világklasszis, közéleti személy is tempózik majd. Az eseményt a Duna TV élőben közvetíti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!