Sport

2013.11.07. 18:50

Veszélyes ellenfél az Ajka

A Ness Hungary NB II tizenharmadik fordulójában szombaton 13.30 órakor az FC Ajka ellen szeretné folytatni remek hazai sorozatát a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

A vendégek jelenleg húsz ponttal a hetedik helyen állnak a bajnoki tabellán. A csapatuk erejére jellemző, hogy hazai pályán legyőzték az élmezőnyhöz tartozó Balmazújvárost, és idegenben 3-0-ra verték a szintén feljutásra pályázó FGSZ Siófok együttesét. Az elmúlt két fordulóban otthon játszottak a Kozármisleny és a Tatabánya FC ellen, és mindkét mérkőzésüket magabiztosan nyerték, így nyugodtan léphetnek pályára a Dunaújváros Stadionban. Az ajkai együttes legveszélyesebb támadója, a Szombathelyi Haladásban nevelkedett Major Norbert, aki eddig hétszer talált be az ellenfelek hálójába. A házi góllövőlistán a második helyen négy találattal az egykori dunaújvárosi játékos, Sowunmi Thomas áll.

A dunaújvárosi védelem bal oldalán hétről, hétre megbízható teljesítményt nyújt Csehi Tamás (18) (Fotó: Ónodi Zoltán)

A hazai együtes felkészülése néhány futballista sérülése miatt nem nevezhető tökéletesnek. A térdműtéten átesett Samuel Ato azonban már teljes értékű edzésmunkát végzett, így elképzelhető, hogy szombaton már pályára is lép. Az újvárosiak pályaedzője, Jávorka András optimistán várja a szombati meccset.

– A soron következő két hazai mérkőzésünket mindenképpen meg kell nyernünk. A hat bajnoki pont megszerzése hatalmas lendületet adhatna az ősz hátralévő összecsapásaira.

A tizenharmadik fordulóban a mai napon rendezik a ZTE – Siófok összecsapást. A szombati program a következő mérkőzésekből áll: Békéscsaba – Kozármisleny, Cegléd – Szolnok, Tatabánya FC – Balmazújváros, Soproni VSE – Gyirmót FC Győr, Vasas FC – Szigetszentmiklós, Nyíregyháza – Kisvárda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!