Sport

2013.10.09. 16:05

Pénteken másodosztályú városi rangadó

Már pénteken elkezdődik (18 óra) Dunaújvárosban az eseménydús kézilabda-hétvége. A másodosztályú városi női rangadó szerepel a műsorban.

Gallai Péter

Az NB II-es női bajnoki kézilabda-mérkőzést 18 órakor rendezik meg a Dunaújváros Sportcsarnokban. A Duna-Pent mint pályaválasztó fogadja a Dunaújvárosi AC együttesét. A Duna-Pent együttese az elmúlt hét végén Budapesten játszott a XVII. kerület Lakóhelyi SE csapatával, de nem járt sikerrel. A fővárosiak 19-12-re vezettek az első félidő végén, és előnyüket a találkozó lefújásakor még növelték is.

A végeredmény 32-23 lett a hazai együttes javára. Ez a komoly vereség meglepetés. A Duna-Pent nagyon rossz napot fogott ki. Lassú játékában a védekezés is gyengére sikeredett. Márpedig ha nem jó a védekezése a gárdának, nem lehet jó a támadójátéka sem. A tanulság: az első perctől felpörögve kell kézilabdázni..

Kiss Roberta az egyik olyan hazai versenyző, aki dobogóra állhatott a Dunaferr Kupán (Fotó: Őnodi Zoltán)

 

A DAC is vereséggel zárt az előző körben, ők a Dunavarsánytól kaptak ki 22-21-re. Mindkét dunaújvárosi női kézilabdacsapat eddig két pontot szerzett a bajnokságban.

Az állás: 1. Abony 6 pont/3 mérkőzés, 2. Tököl 6/3, 3. Szigetszentmiklós 4/3, 4. Dunavarsány 4/3, 5. Vecsés 2/2, 6. Duna Pent 2/2, 7. Pázmánd-Gárdony 2/3, 8. XVII. ker Lakóhelyi SE, 9. DAC 2/3, 10. Dabas 0/3, 11. D . Kohász KA II. 0/2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!