Sport

2013.08.21. 20:28

Junior vízilabda vb - Kudarc után siker

Volos – Egy vereség és egy győzelem a mérlege a junior vb-n szereplő magyar női vízilabda-válogatottnak a keddi és szerdai játéknap után.

Gallai Péter

Kedden este az Európa-bajnok Oroszország várt Mihók Attila együttesére, a lányoknak ez volt az első komoly erőfelmérője, ami csoportdöntőnek is számított a négyesben. A több felnőtt és Universiade válogatottat soraiban tudó oroszok végül két találattal nyertek. Ezzel az is bizonyossá vált, hogy ugrott a győztesenek járó szabadnap, s az egyenes ági negyeddöntős szereplés.

Magyarország-Oroszország 8-10 (2-2, 1-2, 3-5, 2-1)

Magyarország: Horváth A. – Illés 3, Gurisatti 1, Miskolczi 2, Antal 1, Gémes, Ziegler. Csere: Barna (kapus), Kövesdi, Garda 1, Miklós, Horváth B., Polák.

A válogatott szerdán a brazilok ellen fejezte be szereplését a csoportban, s esélyeshez méltón húzta be a győzelmet. Mihók Attila ezúttal javarészt azoknak adott lehetőséget, akik eddig kevesebbet szerepeltek. A csapat legeredményesebbje a dunaújvárosi Miskolczi Kitti volt, aki öt gólt szerzett.

Magyarország-Brazília 14-8 (4-2, 3-2, 3-1, 4-2)

Magyarország: Barna – Kövesdi 2, Miskolczi 5, Gurisatti 2, Gémes 3, Ziegler 1, Polák 1. Csere: Horváth A. (kapus), Miklós, Horváth B., Garda.

A csoport végeredménye: 1. Oroszország 6 pont, 2. Magyarország 4 pont, 3. Nagy-Britannia 1 pont, 4. Brazília 1 pont. A folytatásban a magyarok a C-csoport harmadik helyezettjével, Ukrajnával játszanak csütörtökön, a találkozó győztese a negyeddöntőben az USA-val játszik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!