Sport

2013.07.04. 18:43

Ősszel szétesett a baracsi csapat

A nem régen befejeződött Fejér megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság utolsó helyén végzett a Baracs együttese, így a 2013-2014-es szezont a másodosztályban kezdi.

Gallai Péter

A baracsiak tizenhat pontot szerezve estek ki. Négy győzelem, négy döntetlen mellett huszonkétszer vesztesen hagyták el a küzdőteret. Az ellenfelek nyolcvanháromszor vették be a hálójukat, amire harmincegy találat volt a válasz. A gólkülönbségük így mínusz ötvenkettő. A legeredményesebb játékos Právics Krisztián volt, aki hét gólig jutott.

Az őszi szereplés, amikor csupán négy pontot szereztek, megpecsételte az együttes sorsát. Tavasszal eredményesebb volt a társaság, de már nem tudott feljebb kapaszkodni a táblázaton. A kiesésről és a jövőbeli tervekről a sportegyesület elnökét, Fehérvári Józsefet kérdeztük.

– Az őszi eredménytelenség miatt morálisan teljesen szétesett a csapat. Tavasszal is ugyanazok a játékosok szerepeltek, de a téli felkészülés alatt rendet tettünk a fejekben, így a folytatásban sikerült jobban szerepelnünk. A bajnokság második felében jól kezdtünk, de a Velence elleni hazai idénynyitón 1-1-es állásnál kiállították a kapusunkat, így súlyos vereség lett a vége. Ezen kívül még Sárosdon szaladtunk bele egy nagy pofonba, a többi találkozón viszont egyenrangú partnerek voltunk.

A baracsi csapat Bakonycsernyén ötgólos vereséget szenvedett (Fotó: Pati-Nagy Bence)

– Mennyire hittek a tavasz folyamán az esetleges bennmaradásban?

– A Martonvásár elleni hazai 2-2-es döntetlenig még reménykedtünk, hiszen igen szoros volt a mezőny a hátsó régióban.

– Minek tulajdonítja, hogy nem sikerült megtartani az első osztályú tagságukat?

– A már említett morális problémák mellett hiba volt még a részünkről, hogy nagyon sok fiatalt építettünk be a csapatba, akik közül nem mindenki vált be.

– Milyen elképzelésekkel vágnak neki az augusztus közepén induló másodosztálynak?

– Az eddigi visszajelzések alapján a csapat gerince marad, de régóta vagyok már ebben a szakmában, így tudom, az átigazolási időszak befejezéséig minden megtörténhet. A csapat edzéseit jövőre is Virág László irányítja, míg az ifjúságiak trénere Horváth Zoltán lesz. Július 4-én ötnapos csapatépítő edzőtáborba utazunk a Balaton partjára. Ezzel szeretnénk felkészülni a nyári alapozó tréningekre. Az előttünk álló bajnokságban az első öt hely valamelyikére várjuk az együttest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!