Sport

2013.06.12. 19:34

Biztosan győzött a DPASE

A labdarúgó Magyar Kupa Fejér megyei döntőjét játszották ma délután a Dunaújváros Stadionban. A fináléban a Dunaújváros PASE és a Sárszentmiklós együttese csapott össze.

Gróf András

A kupadöntőt megelőzően  az elődöntő két vesztes csapata  mérkőzött meg az országos  főtáblára kerülést  jelentő harmadik helyért.

Martonvásár - Velence 3-1 (0-1)

Dunaújváros Stadion, 100 néző. Vezette: Závotka Csongor (Nagy M., Zorinácz).

Martonvásár: Guth -  Pintér, Kanyó, Hermann, Udvaros - Bozsó, Tóth Sz., Provoda,  Schäffer - Bajor (Kővári, a 85. p.), Magyar. Vezetőedző: Patkós Csaba.

Velence: Puhnyák- Berczi, Totsche, Kovács K., Szarka (Antal, a 83. p.) - Gál Sz., Csanádi J.,  Szigeti  (Kovács M., a 69. p.),  Kadlecsik, Katona (Földi, a 88. p.) - Pál. Vezetőedző: Pavlik József.

Az első félidő jelentős részében, enyhe martonvásári fölénnyel a két tizenhatos között folyt a küzdelem. A játékrész hajrájában azonban felpörögtek az események. Öt perccel a szünet előtt  Schäffer  rúgott a bal összekötő helyéről zúgó kapufát. Két perccel később egy labdaszerzést követően Pál a tizenhatoson kívülről a feleslegesen kiinduló kapus fölött ívelt a hálóba (0-1). A lefújás előtt egy megpattanó labdát a gólvonalról vágták ki a velencei védők, majd Provoda szabadrúgását öklözte ki Puhnyák.

A második félidő elején egyenlített a Martonvásár.  Schäffer a büntetőterületen belülről,  jobb összekötőből a későn mozduló kapus mellett a hosszú sarokba lőtt (1-1).  Ezt követően a Pált lerántó Tóth  Szabolcsot kiállította a játékvezető. A támadó velenceieket azonban a Martonvásár ügyesen megkontrázta, és Schäffer  ismét megszerezte a vezetés (2-1). A hetvenhetedik  percben  a velencei védők  hibája után Magyar  állította be a végeredményt (3-1).

A Corso Kupa már az újvárosi csapatkapitány,  Salamon Miklós kezében, így kezdődhet az ünneplés (Fotó: Lázár Zsolt)

Dunaújváros PASE - Sárszentmiklós 7-1 (2-0)

Dunaújváros Stadion, 200 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Viszókai, Becséri G.).

Dunaújváros PASE: Bartus (Cseh, az 58. p.) -  Szauter (Palkó, az 58. p.), Salamon, Kővári, Szalánczi - Galambos (Kuti, az 58. p.),  Kocsis Gergő - Sóron, Jakab, Kovács Á. (Hosszú, a 46. p.)  Sziládi (Tóth T., a 46. p.). Szakmai igazgató: Dobos Barna.

Sárszentmiklós: Reicher (Farkas, a 60. p.) - Gáczer G., Gráczer B., Jenei, Hegedűs - Krajcsovics (Huszár, az 50.. p.), Herger,  Bartók,  Vámosi G.  (Lajtos, a 46. p.), Rozsos - Nagy Á. (Balogh, a 46. p.). Vezetőedző: Sárai György.

A végig fölényben játszó újvárosiak első találata a huszonnyolcadik percben született. Szauter jobb oldali beadását Sóron bólintotta a kapuba (1-0). Az első játékrész hosszabbításában Gráczer G. kezére pattant a labda a tizenhatoson belül. A megítélt büntetőt Galambos értékesítette (2-0). A második játékrész harmadik percében Kocsis Gergő lövése után a csereként beállt Tóth Tiborhoz kerül a labda, aki tizennégy méterről lőtt a hálóba (3-0). Öt perccel később Sóron fejesből szerzett gólt (4-0). Nem sokkal később egy hosszú indításra rosszul jött ki a vendégek kapusa, Jakab ügyesen megelőzte és az üresen maradt kapuba gurított (5-0).

A hatvanötödik minutumban Hosszú sarokrúgását Tóth Tibor  a kapufára fejelte, a visszapattanó labdát Sóron közelről kotorta a sárszentmiklósi kapuba (6-0). Tíz perccel a befejezés előtt szépített a Sárszentmiklós. Egy hosszan előrevágott labdával Balogh kilépett a védők közül és elpasszolta a kifutó kapus mellett (6-1). Az utolsó találat azonban az újvárosiaké volt. Két peccel a rendes játékidő lejárta előtt Hosszú teljesen üresen kapott egy átadást a tizenhatoson belül, amit  a hálóba passzolt (7-1).

A lefújás után a Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér Megyei Igazgatóságának elnöke, Bencsik István, alelnöke, Bíró Zsolt, és igazgatója, Schneider Béla adta át az érmeket a csapatoknak, és a Corso Kupát  a Magyar Kupa Fejér megyei első helyezettjének, a Dunaújváros PASE együttesének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!